Jezični café: Pardon My French

AEGEE - Zagreb je dio mreže najvećeg europskog studentskog foruma AEGEE - Europe. AEGEE je studentska organizacija koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između mladih studenata Europe. Svrha organizacije jest kreiranje otvorene i tolerantne sredine, bez predrasuda bilo koje vrste. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija AEGEE je otvorena za studente svih fakulteta, te primaju nove članove tokom cijele godine.

Ovu subotu (28.11.) AEGEE - Zagreb organizira jezični café na francuskom jeziku "Pardon My French". Oduvijek ste željeli nekome pravilno reći "Voulez-vous coucher avec moi?" i mislite da se kaže "Parlez-vous françois?" Osjećate da vaše srce pripada Parizu ili samo volite njihove crêpes i uživate u Brieu, Camembertu i vinu? Želite se znati snaći u Francuskoj, ali nitko ne razumije engleski? Ili vam francuski samo zvuči jako šarmantno i romantično?

Jesu li svi Francuzi le nepopravljivi romantičari? Je li le najbolje mjesto za rendez-vous pod Eiffelovim tornjem, pa uz to još i skoknete na Champs Elysees na café i le croissant? Je li "le" najvažnija riječ u francuskom? 

Sve to i još mnoštvo drugih stvari, stereotipa, filmova i pjesama pronaći ćete u subotu 28.11. u 16:30 h na radionici francuskog jezika (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade). Zvuči zanimljivo? Bacite pogled na detalje i prijavite se! 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.