S prakse se vratili s ponudama za posao

Učenici Strojarske tehničke škole iz Osijeka, s prakse iz Dublina se nisu vratili samo sretni i zadovoljni iskustvom, već i s preporukama tamošnjih poslodavaca u svojim rukama, a neki i s ponudama za posao.

Petnaest učenika Strojarske tehničke škole Osijek, koji se školuju za zanimanja automehaničar, automehatroničar i tehničar za vozila i vozna sredstva, vratilo se iz Dublina, gdje su dva tjedna obavljali praktičnu nastavu. Praksa se odvijala u sklopu Erasmus+ programa, a cilj projekta je uz praksu bilo i upoznavanje s drugom kulturom te usavršavanje stranog jezika.

Prema riječima ravnatelja škole Ive Andrića, svi su se vratili zadovoljni, a zadovoljstvo su izrazili i irski poslodavci koji su nekim učenicima odmah ponudili i posao.
“Naši su učenici pokazali da smo ih dobro učili u školi, dokazali su da su samostalni, a poslodavci u Irskoj dali su im pisma preporuke, a nekima i ponudu za posao. Ipak, nadam se da će ih većina odlučiti otvoriti privatnu tvrtku u Osijeku”, dodao je Davor Bičvić, jedan od dva profesora koji su bili u pratnji učenika.

Već treći dan radio sve što i ostali majstori

Sami školarci dva tjedna su bili smješteni u obiteljima i kažu da su se dobro snašli. “Stanovali smo u prekrasnoj i mirnoj četvrti, a autobus kojim smo putovali na posao nalazi se gotovo ispred kuće. Radili smo od 9 do 17 sati, a zatim više od dva sata putovali do naših domaćina. Slobodnog smo vremena imali za vikend, kada smo razgledali Dublin i okolicu”, opisao je Zlatko Matić.

“Bilo je jako lijepo, stekao sam nova znanja i iskustva i upoznao nove tehnologije. Već treći dan pustili su me da radim sam, a radio sam sve što i drugi majstori. Napisali su mi pismo preporuke i ponudili mi stalni posao”, kazao je za Glas Slavonije Marko Tukara.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.