Bundestag traži hrvatske stipendiste

Der Deutsche Bundestag poziva sve zainteresirane mlađe od 30 godina da se prijave za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju i sudjelovanje u radu njemačkoga parlamenta u Berlinu.

U suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin i Techische Universität Berlin, njemački je parlament raspisao natječaj u kojemu traži hrvatske stipendiste za rad u Parlamentu. Stipendija iznosi 500 eura mjesečno, a kandidatu su osigurani i besplatan smještaj te troškovi prijevoza i osiguranja.

Stipendisti će kroz 15 tjedana rada s jednim od zastupnika upoznati njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, uz mogućnost da steknu praktična iskustva u području parlamentarnog rada. Uvjeti koje kandidat mora ispunjavati su hrvatsko državljanstvo, vrlo dobro poznavanje njemačkoga jezika, kulture, povijesti i društva, sveučilišna diploma te on ne smije biti stariji od 30 godina na početku stipendiranja.

U programu će sudjelovati oko 120 mladih iz 41 države, a počinje 1. ožujka 2017. godine. Stipendiste će izabrati nezavisna komisija Bundestaga, a prijave su otvorene do 30. lipnja 2016. Više informacija o stipendiji, kao i sve detalje o postupku prijave možete pronaći na internetskim stranicama Bundestaga.

Izvor: studentski.hr

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.