Učenici zagrebačkog MIOC-a svjetski prvaci u informatici

Učenici zagrebačkog MIOC-a postali su svjetski prvaci u informatici na natjecanju koje je održano u SAD-u. Učenike je vodio profesor Nikola Domitrović, koji se uskoro s njima vraća u Zagreb.

"Ono što smo napravili je iznenadilo i nas same, dva prva mjesta i jedno drugo. Dobili su jako puno nagrada jer je Google bio generalni sponzor ovog natjecanja pa su dobili 10 Chromebookova, razne knjige i profesor Wolfram je održao predavanje pa su dobili licence za Wolfram matematiku, popularni software za matematičke probleme tako da je to jedno potpuno iskustvo koje su imali ovih dana", rekao je profesor matematike Nikola Dmitrović.

Međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016 održano je 18. svibnja u američkom gradu Nashua (New Hampshire). Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto.  

Izvor: index.hr

Fotografija: MIOC

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.