Želim posao budućnosti!

Otvoreno učilište Algebra i glavni partner projekta "Želim posao budućnosti", Učilište Katedra, pozivaju sve nezaposlene osobe koje su završile minimalno srednju školu da se prijave za posve besplatnu edukaciju u sklopu nekog od 13 ponuđenih programa obrazovanja iz područja zelenih zanimanja i informatičkih znanja. Radi se o programima obrazovanja koji će se provoditi u punom fondu sati koji je potreban za upis u radnu knjižicu, ukupnoga trajanja 160 sati, pa ukupna vrijednost ovog projekta i svih programa obrazovanja koje će polaznici upisati prelazi milijun kuna.

U sklopu inicijative "Želim posao budućnosti" na raspolaganju je niz programa iz dvaju zanimljivih područja – zelenih zanimanja, što su programi obrazovanja koje Otvoreno Učilište Algebra ovom prigodom uvodi u svoju ponudu i usto provodi u partnerstvu s Učilištem Katedra, te obrazovanje za niz informatičkih zanimanja koja su danas vrlo tražena na tržištu rada.

"Zelena zanimanja" za koja se polaznici ovom prilikom mogu besplatno obrazovati su stručnjak za upravljanje sustavima za poboljšavanje energetske učinkovitosti, monteri solarnih fotonaponskih i toplovodnih sustava, stručnjaci za sustave za automatizaciju uz energetsku učinkovitost, monteri sustava za automatizaciju uz energetsku učinkovitost i stručnjaci za pametne elektrodistribucijske mreže.

Na informatičkoj strani programa "Želim posao budućnosti" u ponudi su obrazovni programi za programere Internet aplikacija u PHP-u, mobilnih aplikacija i mobilnih igara za Android, sistemske i mrežne administratore, web dizajnere i stručnjake za razvoj korisničkog sučelja za web, te specijaliste za internetski marketing.

Rok prijave za sve ove programe je 10. lipnja, nakon čega će Učilište Algebra i Učilište Katedra provesti selekcijski postupak i najkasnije do 13. lipnja obavijestiti kandidate o ishodu. Kandidati koji se uspješno kvalificiraju za pohađanje ovih obrazovnih programa na edukaciju kreću praktički odmah – od 20. lipnja, dinamikom od 4 školska sata dnevno, 5 dana u tjednu. Obrazovni programi trajat će do sredine listopada, naravno, uz planiranu ljetnu stanku. Više informacija o pojedinim programima, njihovom sadržaju, uvjetima i postupku prijave zainteresirani kandidati mogu potražiti na službenim stranicama Otvorenog učilišta Algebra. 

IT industrija u Hrvatskoj je u snažnom porastu već duži niz godina, pa je tako prema podacima CISExa i u 2015. godini u odnosu na prethodnu godinu ostvaren rast izvoza od 33 posto i prihoda od gotovo 20 posto uz istovremeni porast broja zaposlenih za 13 posto, zbog čega ovaj sektor i osjeća nedostatak kvalificiranih osoba koje može zaposliti.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.