Blokirali društvene mreže kako bi spriječili studente da varaju na ispitima

U čitavome Alžiru blokiran je pristup društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter kako bi se spriječilo studente da varaju na ispitima. Vlada ove zemlje donijela je odluku da onemogući pristup društvenim mrežama nakon što su ispitna pitanja počela "curiti" na internet.

Ranije ovog mjeseca, policija je uhitila desetak osoba osumnjičenih za objavljivanje ispitnih pitanja on-line, a sve kako bi saznali kako se to točno dogodilo. Nakon započete istrage, donijeli su odluku da potpuno onemoguće korištenje Facebooka i Twittera, kako putem internetskih veza i 3G mreža i usluga.

Ministar informacija i komunikacijskih tehnologija u nedjelju je izjavio da je "blokada društvenih mreža u direktnoj vezi s ispitima" koji su započeli toga dana. Dodao je da je to napravljeno kako bi se studente zaštitilo od "lažnih" tema i krivih odgovora koji su počeli kružiti internetom.

Ostale internet usluge nisu kompromitirane što znači da studenti i dalje mogu dijeliti ispite međusobno, u privatnoj komunikaciji.

Izvor: MojFaks

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.