Dan otvorenih vrata na Visokom učilištu Algebra

Visoko učilište Algebra poziva sve zainteresirane buduće studente preddiplomskih studija računarstva, multimedije i digitalnog marketinga, kao i sve pojedince koji žele saznati nešto novo o digitalnom sektoru i tehnološkim trendovima, da posjete Dan otvorenih vrata, koji će se odvijati u utorak, 5. srpnja 2016. od 12:00 pa sve do 19:00. Od 16:00 sati počinju i besplatna predavanja iz popularnih tehnološko-digitalnih tema, dok se potpuni raspored i prijavnica nalaze na službenim stranicama Algebre.

Glavni gost ovogodišnjeg Dana otvorenog vrata francuski je znanstvenik Gérard Berry, član Francuske akademije znanosti. Berry u svojoj biografiji ima značajna postignuća na području informatike i matematike, uključujući i osmišljavanje programskog jezika Estrela, a u Zagreb dolazi u organizaciji Veleposlanstva Republike Francuske. Tema njegova predavanja bit će "Kako i zašto informatika okreće svijet naglavačke", s naglaskom na revoluciju u industriji, komunikacijama, transportu, medicini, zabavi i mnogim drugim područjima. 

U nastavku programa Dana otvorenih vrata, gosti-predavači dotaknut će, kroz dinamična predavanja, neke od najaktualnijih današnjih tema u svijetu tehnologije. Predstavnici tvrtke DOK-ING pričat će o industrijskim robotima današnjice i sutrašnjice; Predrag Šuka, nastavnik na Visokom učilištu Algebra, pokazat će kako je njegov tim radio na atraktivnim 3D vizualizacijama za nedavno prikazivanu seriju "Republika"; Dragan Petric, izvršni urednik časopisa Bug, studentima i učenicima će ukazati na prilike koje se otvaraju kroz natjecanje "Idea Knockout" i aktivno sudjelovanje na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike, CES u Las Vegasu, USA.

"Idea Knockout" je projekt koje podupiru Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Visoko učilište Algebra, a koje je ove godine za svoje studente organiziralo i terensku nastavu u kalifornijskoj Silicijskoj dolini, za vrijeme trajanja CES-a.

"Tijekom Dana otvorenih vrata Visokog učilišta Algebra budući studenti imat će priliku upoznati se s našim izrazito hvaljenim načinom studiranja, temama koje ih čekaju tijekom studija i nekim od predavača, kao i općenito s tim kako izgleda studij na najbolje ocijenjenom stručnom studiju u Hrvatskoj.

Za buduće studente koji su zainteresirani za studije iz područja računarstva, multimedije ili digitalni marketing, ovo je najbolja prilika da sve informacije – uključujući one o mogućnostima nastavka dijela studija u Irskoj u sklopu međunarodne suradnje s Griffith Collegeom – dobiju na jednom mjestu", naglasio je Stjepan Werft, voditelj prijavnog ureda Visokog učilišta Algebra.
 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.