Studenti zagrebačkog Sveučilišta zasad predvode u broju medalja na Europskim sveučilišnim igrama

Sveučilište u Zagrebu trenutačno je vodeće sveučilište na ESI 2016. po broju osvojenih medalja. Nakon završenih natjecanja u osam sportova, od njih ukupno 21 do sada su studenti Sveučilišta u Zagrebu osvojili čak 18 medalja, od čega je 8 zlatnih!

U uzbudljivom finalu koje se održalo u Draženovom domu muška košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu osvojila je srebrnu medalju. Pobijedila ih je ekipa litavskoga sveučilišta Vytautas Magnus koja je slavila s rezultatom 95:82. Naši studenti su se držali rame uz rame s litavskim favoritima prve dvije četvrtine, no u kasnijem je nastavku utakmice presudilo iskustvo i nekoliko pogrešaka koje su dovele do konačnoga rezultata. 

Utorak, 19. srpnja 2016.

U košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića pisala se povijest. Zagrepčanke su Rumunjkama "pred nosom" ugrabile zlatnu medalju. Fantastične košarkašice Sveučilišta u Zagrebu pobijedile su Rumunjke s 25 razlike, rezultatom 75:50.

Izvrsno treće mjesto osvojile su rukometašice Sveučilišta u Zagrebu. Za brončanu medalju borile su se s kolegicama sa Sveučilišta u Ljubljani i na kraju ih pobijedile rezultatom 21:15.

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016.

Muška ekipa sa Sveučilišta u Zagrebu osvojila je srebrnu medalju u vaterpolu. U finalu su ih pobijedili kolege s riječkoga Sveučilišta.

U šahovskom turniru Saša Martinović sa Sveučilišta u Zagrebu osvojio je brončanu medalju.

Subota, 16. srpnja 2016.

Student Luka Radonić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji lakoga samca. U lakom dvojcu na pariće student Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Dominik Šutalo i kolega s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Luka Pap bili su drugi. Pobijedili su ih također studenti Sveučilišta u Zagrebu - braća Luka (student Fakulteta strojarstva i brodogradnje) i Vedran Radonić (student Medicinskoga fakulteta).U muškom dvojcu brončanu medalju osvojili su Dino Rupčić i Tomislav Rubinjoni.

U kategoriji laki dvojac bez kormilara Juraj Prokopec i Tin Pozaić osvojili su srebrnu medalju.

U četvercu na pariće za lake seniore veslali su Dominik Šutalo, Luka Pap, Tin Pozaić i Juraj Prokopec i osvojili zlatnu medalju. U muškom četvercu srebro su osvojili Frane Markulić, Vinko Ciglar, Luka Stefanović i Pavao Stegić.

Studenti Tomislav Šain, Josip Milić, Matej Čeh, Lovro Anzulović, Stijepan Matić, Petar Talijić, Marin Mašina, Karlo Bilić i Marko Križmančić osvojili su broncu u osmercu.

U ženskoj konkurenciji u dvojcu na pariće također smo bili najbrži pa su zlato osvojile naše studentice Marcela Milošević i Valentina Pejić.

Karatašica i studentica Kineziološkoga fakulteta Ana Lenard, osvojivši zlatnu medalju za naše sveučilište, potvrdila je ulogu favorita u kategoriji do 61 kilogram. U kategoriji za više od 68 kilograma srebro je osvojila Ana Škunca.

Najsjajniju medalju u kategoriji do 75 kilograma osvojio je Enes Garibović, student Fakulteta elektrotehnike i računalstva. Student Kineziološkoga fakulteta Anđelo Kvesić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji +84 kilograma, a Dino Povrženić (do 67 kilograma) student Građevinskoga fakulteta i Marijan Logarušić (do 75 kilograma), student Kineziološkog fakulteta osvojili su brončana odličja za naše sveučilište.

Izvor: Unizg

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.