Kako je student položio ispit iz matematike ispisujući jednu rečenicu

Malo prije nego je počeo ispit iz matematike, B.W je odlučio otići na kavu u obližnji kafić i već je u glavi znao da neće otići na ispit. Međutim, prisjetio se da ako ne ode na ispit mora kasnije kupiti taj test od fakulteta kako bi mogao vježbati (inače studenti imaju na raspolaganju ispite koje profesor nakon ispita podijeli, a ako studenti nisu pristupili ispitu, moraju ga kupiti). Iako je kasnio na ispit pola sata, uspio je nagovoriti profesora da ga pusti unutra.

Pokupio je test sa pitanjima i htio je izaći, međutim odlučio je pogledati ispit i napisao je samo jednu rečenicu "Nemoguće je odgovoriti na ova pitanja", Predao je papir i vratio se nazad u kafić.

Kada su rezultati ispita bili objavljeni na oglasnoj ploči, on ih je ignorirao sve dok nije vidio da studenti prave neku gužvu oko oglasne ploče pa je otišao pogledati rezultate.

Na ploči je pisalo da je B.W postigao rezultat od 100% riješenosti dok su ostali studenti svi pali.

Također je na kraju dokument na oglasnoj ploči bila fusnota: “Ispričavamo se na tiskarskoj pogrešci na ispitnim pitanjima”.

To je značilo da je prvo pitanje bilo povezano sa svim pitanjima i bilo je pogrešno natipkano što je dovelo to toga da test nije moguće riješiti.

Izvor: Svet - Danas

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.