Liječnici predlažu uvođenje bjanko ispričnica za učenike

Predsjednica udruge Josipa Rodić rekla je novinarima da je, po podacima HZZO-a, lani u primarnoj zaštiti izdano 831.000 ispričnica i 425.000 liječničkih potvrda, više od 100.000 savjeta telefonom, te preko 68.000 savjeta e-mailom.

Administrativni rad liječnicima odnosi veliki dio vremena koje bi trebali posvetiti pacijentima u ambulanti pa bi izdavanje bjanko ispričnica s pečatom liječnika bio jedan od načina da se smanji pritisak na ambulante primarne zaštite.

'Roditelji mogu sami ispričati tri dana izostanka s nastave za svoje dijete, dok je za sve ostale izostanke potrebna liječnička potvrda. Izdavanje bjanko ispričnica upisivalo bi se u naše kartone i one bi se koristile onda kada djetetu nije potrebna liječnička konzultacija, a to je najčešće kod gripe, viroze i probavnih tegoba', objasnila je Rodić.

Tako bi se omogućilo roditelju da sam može ispričati izostanak, a isto bi mogli napraviti učitelji ili nastavnici kada iz bilo kojeg razloga pošalju dijete kući jer ne može pratiti nastavu, prenosi Tportal.

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.