Europska sveučilišta čiji diplomanti imaju najviše plaće

Emolument.com je proveo istraživanje na više od 5,600 bivših studenata s različitih europskih sveučilišta, a koji imaju do 10 godina radnoga iskustva kako bi došli do ovih, jako interesantnih brojki.

Švicarsko Sveučilište St. Gallen, poznato po svom studiju prava, na vrhu je ljestvice sa prosječnom plaćom koju nakon diplome primaju novopečeni pravnici, a koja iznosti 160 tisuća funti. Sljedeća tri fakulteta nalaze se u gradu Zürichu, a plaće koje sretni diplomci nakon zapošljavanja ondje zarađuju kreću se od 127 tisuća do 140 tisuća funti.

Top britansko sveučilište je London Business School nakon koje se možete nadati plaći od 120 tisuća funti.

No, iz Emolumenta napominju da razlika između švicarskih plaća i onih britanskih može zavarati: "Većina mladih s diplomom karijeru započinje u zemlji u kojoj su i studirali. Iako se može učiniti da diplomci u Švicarskoj zarađuju i do 40% više od svojih britanskih vršnjaka, kad u obzir uzmemo 40% viši životni standard u Švicarskoj i veće troškove života u toj zemlji, dolazimo do jednakih brojki."

Emolument je također napomenuo da studenti sa Sveučilišta St. Gallen i Zürich često dobivaju poslove u sektoru financija u kojem su česti bonusi na početku karijere.

Pogledajte ostala sveučilišta čije će vam se diplome itekako isplatiti.

Izvor: MojFaks

Izvor fotografije: Hative.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.