Učenice iz Slavonskog Broda nakon prakse u Dublinu dobile ponudu za posao

Šesnaest učenika brodske Ekonomsko-birotehničke škole, koji se obrazuju za zanimanja upravnog referenta i poslovnog tajnika, dva su tjedna usavršavali svoje znanje na stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti u Dublinu.

Tri učenice koje su praksu odrađivale u odvjetničkom uredu i maloj tvornici antialergijskih proizvoda na svoje su poslodavce ostavile toliko pozitivan dojam da su im ponudili posao u Irskoj nakon završene srednje škole.

'Posao koji su nam pripremili za dva tjedna mi smo odradile već za nekoliko dana pa su nam morali dati još materijala. Ponuda za posao nas je iznenadila i oduševila, nismo mogle vjerovati da nam se pruža takva prilika. Kada završimo školu, svakako namjeravamo otići raditi tamo, barem na neko vrijeme', kazale su Nikolina, Dorotea i Antonija, učenice trećeg i četvrtog razreda.

Važno životno iskustvo

Brodski su srednjoškolci u tvrtkama raznih profila radili administrativne i tajničke poslove, reorganizirali dokumentaciju i obrađivali podatke, upoznavši se tako s metodama rada i načinom poslovanja. Ujedno su dopunili znanje engleskog jezika i upoznali se s irskom kulturom i radnim sustavom.

'Svi učenici uspješno su odradili praksu te su svojim znanjem i željom za radom pozitivno iznenadili privremene poslodavce. Uz vrijedna iskustva i stečene vještine za buduću struku, ovo im je bilo i važno životno iskustvo', kazala je koordinatorica projekta Marija Deanković.

Mobilnost učenika omogućena je kroz 38 tisuća eura vrijedan školski projekt Skills4Tomorrow, koji financira Agencija za mobilnost i programe EU.

Izvor: večernji list

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.