Svadbeni običaji diljem svijeta

Kad se odlučimo biti zauvijek s nekim povezani, osnovati obitelj i započeti brak svi idemo ili kod svećenika ili matičara. No, na svakoj svadbenoj svečanosti ima različitih tradicija, od kojih su neke zanimljive, neke smiješne a neke i čudnovate. U nastavku portal LikaClub donosi pregled 5 svadbenih tradicija diljem zemlje.

AZIJA

Većina mladenki diljem svijeta na svoj poseban dan nose bijele vjenčanice kao simbol nevinosti i čistoće prije braka, dok se u brojnim azijskim kulturama nose šarene vjenčanice i vjenčanice vedrih boja koje bi trebale donijeti sreću u brak. Najpopularnija je boja crvena koja stvara veću ljubav, uspjeh i sreću u braku.

PERU

Za sve neudane dame na svadbama priprema se specijalna torta u koju su ubačene bijele vrpce, no samo na jednoj vrpci nalazi se lažni vjenčani prsten, te bi to prema vjerovanju značilo da je ta djevojka sljedeća za udaju.

ZAPADNA AFRIKA

Kušanje začina je bitnije od izreke zavjeta.Ima 4 vrste začina: gorki, slatki, kiseli i ljuti,kao simbol što će sve preživjeti u braku.

KINA

Tradicija nalaže da mlada treba pronaći vidovnjaka ili astrologa koji će joj odrediti datum vjenčanja jer se smatra da je taj datum onaj najbolji za njihov brak i sreću u braku.

VELIKA BRITANIJA

U V. Britaniji mladenci trebaju sačuvati gornji kat svoje svadbene torte,koja je napravljena od marcipana, sve dok ne dobiju svoje prvo dijete.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.