Upoznajte najbolju učiteljicu na svijetu

Žena koja radi kao podrška problematičnim tinejdžerima u izoliranoj inuitskoj zajednici u kanadskom Arktiku u nedjelju je proglašena najboljom učiteljicom na svijetu. 

Maggie MacDonnell je na ceremoniji u Dubaiju dodijeljena milijun dolara vrijedna Svjetska nagrada za učitelje za 2017. godinu. 

MacDonnell je nagrađena zbog svojih inicijativa za borbu protiv depresije, tinejdžerskih trudnoća i visokog postotka zloupotrebe droga u Salluitu, selu koje je dom druge najsjevernije inuitske zajednice u Quebecu, stoji na internetskoj stranici nagrade. 

Do Salluita se može stići samo zrakoplovom, a temperature po zimi tamo padaju i do -25 stupnjeva Celzija. 

"Mislim da mi kao učiteljici u malenoj arktičkoj zajednici dan nikad ne završava. Školska vrata mogu se zatvoriti, no odnos s učenicima se nastavlja jer dijelimo istu zajednicu", rekla je nagrađena učiteljica. 

Nagradu od milijun dolara uručuje zaklada Varkey sa sjedištem u Londonu pod pokroviteljstvom čelnika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohammedom bin Rashid al-Maktoumom.

Izvor: RTL

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.