Želiš li studirati na modernom studiju na kojem nikad nije dosadno?

Ako uistinu želiš studirati na drukčijem studiju, onda je Aspira pravi izbor za tebe. Stručne radionice, obilje prakse, terenske nastave i vannastavnih aktivnosti čine Aspiru drukčijom od drugih fakulteta. 

Studenti studiranje ocjenjuju kao maksimalno zanimljivo, a poslodavci ističu kako upravo takvi studijski programi odgovaraju njihovim potrebama. 

Kako bi se uvjerili kako je studirati na Aspiri, najbolje je pitati studente pa smo to i učinili evo što su nam imali za reći;

Studentica 1. godine Hotelijerstva i turizma, Ana Kamber, priključila se Barmenskoj sekciji i zajedno s kolegicom Luči Koceić osvojila drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju barmenica u izradi koktela. Ana praksu odrađuje u Blue Sun hotelu, a sljedeće godine ide na višemjesečnu praksu u jedan od Leonardo hotela u Njemačkoj. „Aspira nudi mnoštvo izvan nastavnih aktivnosti i sekcija kreiranih prema interesima studenata, ja sam se tako pronašla u barmenskoj sekciji i jako sam zadovoljna.'“

Kako uspješno kombinira posao sa fakultetom, posvjedočio nam je i Maro Roić, student 2. godine Destinacijskog menadžmenta i vlasnik turističke agencije Hvar Adventure; “ Na  Aspiri dobivam maksimalnu podršku za vrijeme rada u sezoni te na taj način uspijevam kombinirati posao sa fakultetom.“

Zvonimir Stamenov, student 3. godine Sportskog menadžmenta, koji je ujedno i jedan  od dobitnika nagrade KK kluba Cedevita na najbolji marketing plan nam je rekao: “Preko Aspire sam otišao godinu dana u Madrid gdje sam i odradio praksu u agenciji GB Events , te stekao izuzetno praktično iskustvo, a da pritom nisam kasnio s polaganjem ispita pošto mi je bilo omogućeno da ispite polažem na daljinu“.

Pravi studij Turizma - kvalitetu studija potvrdili poslodavci!

 Zašto se studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu razlikuje od drugih? Zato jer su Aspirini predavači vrhunski domaći i inozemni stručnjaci, praksa se izvodi u najboljim svjetskim hotelima, studenti imaju mogućnost nastavka studija u Švicarskoj u suradnji s Swiss Education Group uz priznavanje diploma stečenih na Aspiri. Studenti godišnje sudjeluju na preko 50 terenskih radionica, a tu su i vannastavne aktivnosti poput PR sekcije, barmenske sekcije, sekcije za recepciju, sekcije turističke inspekcije, sommelierske sekcije, humanitarne sekcije i brojnih drugih.

Stručna praksa u turizmu nadmašila očekivanja poslodavaca

Već od prve godine studija na Visokoj školi Aspira poslodavci biraju studente  Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu sa smjerova Hotelski menadžment, Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija te Gastronomija i uključuju u rad svojih organizacija.

Dobra suradnja Aspire sa poslodavcima, potvrđena je i ove godine, kroz Dan karijera, centralnom događaju gdje studenti ostvaruju svoje prve kontakte sa poslodavcima na kojem je bilo prisutno preko 60 poslodavaca. Nakon održanog, studenti su svoju praktičnu nastavu odradili u hotelima Blue Sun, Park, Kempinski, Hilton, Raddison Blu, Le Meridien Lav, Atrium, Lux, Vestibul, Cornaro i mnogim drugima, ACI marinama te marini Baotić, restoranima Pelegrini, O'zlata, Zinfandel i Braceria, restoranu Nautika i drugima.

Želiš li učiti u najmodernijoj kuhinji od Master chefova u Splitu ili Zagrebu

Zbog sve izraženijih potreba tržišta rada u kontinentalnoj Hrvatskoj, Visoka škola Aspira je odlučila krenuti sa studijem Gastronomije i u Zagrebu.  Potreba se ukazala radi sve veće turističke ekspanzije, ali i sve zahtjevnijih gostiju.

Naime, kako studij već postoji u Splitu radi se o dobro uhodanom programu s vrhunskim domaćim i stranim predavačima, sve redom poznatim imenima, a neki od njih su Andrej Barbieri, Tonći Drlje, Denis Galić, Dino Galvagno, Vincenzo Guarino (nositelj Michelinove zvjezdice), Antun Nišević, Michael Noss, Branko Ognjenović, Ivan Pažanin, Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević i drugi.

Studijska putovanja i izleti

Studenti tijekom studija idu na studijska putovanja i izlete, posjećuju restorane, slušaju filozofije upravljanja uspješnih ugostitelja itd. Ove godine su kuhali sa Vincenzom Guarinom – u prekrasnom ambijentu – Dioklecijanovoj palači, što je nekima od njih bilo ostvarenje snova.

Jedna od studentica je iz Pule, riječ je o Debori Modrušan, inače kći chefa Damira Modrušana iz restorana Zigante, koji je ugostio studente na njihovoj nedavnoj terenskoj nastavi u Istri. Osim što su bili gosti chefa Modrušana, također su za vrijeme terenske nastave posjetili i vinariju Kozlović, Vinistru, imali radionicu sa metorom chefom Denisom Galićem u AZRI, gdje su pripremali autohtono istarsko govedo Boškarin, te među prvima ušli u Michelin nagrađeni restoran Monte kod obitelji Đekić i doživjeli njihovu priču uspjeha.

Studenti Sportskog menadžmenta pobijedili na natječaju za najbolju komunikacijsku strategiju KK Cedevita

Studenti Sportskog menadžmenta Visoke škole Aspira Nino Kapitanović, Zvonimir Stamenov i Ivan Vranković su na natjecanju KK Cedevite Case study competition 2017 primijenili svoja studijska znanja i osvojili prvo mjesto u konkurenciji od preko 170 natjecateljskih ekipa s raznih fakulteta. Zadatak natječaja je bio napraviti vlastiti marketinški plan kako bi se pospješio imidž kluba KK Cedevita.

Osim vrijednih nagrada, dobili su i pohvale menadžerskog vrha KK Cedevita a nagrade im je uručio g.Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantis grupe, koja je glavni sponzor KK Cedevita.

Potvrda kvalitetnog studijskog programa kroz stručne prakse ostvarena je i u sportskom sektoru gdje studenti imali priliku sudjelovati u organizaciji brojnih sportskih natjecanja, ali i sudjelovati u radu klubova, organizaciji ljetnih škola, kreiranju profila sportskih organizacija na društvenim mrežama, izradi marketing planova sportskih organizacija itd.

Studij Računarstva odgovor na potrebe tržišta i poslodavaca

Prateći potrebe tržišta rada na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visoko obrazovanih stručnjaka iz područja IT sektora, Visoka škola Aspira pokrenula je studij Računarstva- smjer Programsko inženjerstvo. Naime, IT industrija postaje glavna poluga razvoja gospodarstva, osobito kroz povećanje izvoza usluga i proizvoda, što je karakteristično za tu djelatnost. Značajke stručnog studija Programskog inženjerstva su da je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, praksi orijentiran, baziran na primijenjenom biznisu u području informatike i računarstva te da kao takav generira zapošljavanje kadrova.

Slijedeći inovativan i moderan pristup obrazovanju, visokokvalitetnim studijskim programom Aspira omogućuje studentima stjecanje konkretnih znanja i vještina koja su danas tražena od programera na tržištu rada.

Kompetentnim stručnim nastavnim kadrom kao i suradnjom s IT tvrtkama i organizacijama koje su usko vezane uz struku, studentima se pružaju brojne mogućnosti poput odrađivanja stručne prakse u vodećim domaćim i stranim tvrtkama te stjecanja realne slike o profesiji programerskog računalnog stručnjaka.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca ističu da svake godine na tržište izađe 850 ICT stručnjaka, a otvara se oko 2000 novih radnih mjesta. Atraktivnost računarstvu svakako daje i činjenica da je to jedno od najbolje plaćenih zanimanja.

Požuri i upiši se! Saznaj više na Otvorenom danu 07. lipnja. Upisni postupak 08.06. u Splitu i 30.05. u Zagrebu.

Izvor i fotografija: jutarnji.hr 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.