Zbog pogreške je odgođena državna matura iz Hrvatskog jezika

Danas je u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu učenicima podijeljen test koji je planiran za sutra, a to je prouzročilo odgodu rješavanja državne mature iz Hrvatskog jezika u cijeloj zemlji.

Kako stoji u priopćenju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te prenosi index.hr, objašnjenje za situaciju je ovakvo:

"Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).
U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.
Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student"

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.