Studentica Dina plivala od Cataline do Los Angelesa

Dina Levačić je sad već postala prava zvijezda koja niže uspjeh za uspjehom u svojim plivačkim pothvatima. Nedavno je preplivala preko 40 kilometara oko otoka Manhattan, a sada je prvi put plivala po noći i to od otoka Catalina do Los Angelesa.

Studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, 21-godišnja Dina, svoj novi plivački uspjeh posvetila je vatrogascima koji su pomogli ugasiti njenu kuću u Mravincima, piše Dalmacija news.

Nakon što je prije mjesec dana otplivala krug oko Manhattana, maraton dug 46 kilometara, sada je na rasporedu bila druga kruna. U 23 sata po lokalnom vremenu (8 sati po hrvatskom) krenula je od otoka Cataline do Los Angelesa. Iako je tu dionicu preplivala već nekoliko puta, ovo joj je bio prvi put da pliva po noći. Za tu relaciji dugu 34 kilometra trebalo joj je 9 sati 47 minuta i 53 sekunde. Temperatura oceana na startu je bila oko 21 stupanj, a na cilju se spustila i do 15 zbog hladnih struja.

Posljednja etapa i treća kruna je preplivavanje kanala La Manche u rujnu. Ako to uspije Dina će biti prva Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom, nakon što su ga preplivali Veljko Rogošić i Toni Pavičić Donkić.

Što drugo reći nego, bravo Dina!

Izvor teksta i fotografije: MojFaks

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.