Otac brucoša iz Zagreba smislio kako riješiti sinu smještaj tijekom studija!

Otac jednog brucoša iz Zagreba na Facebooku je objavio oglas koji je odmah privukao pažnju šire javnosti.

Njegov je sin upisao Pomorski fakultet u Rijeci, no domski smještaj nije dobio pa je ocu sinula ideja da se jednostavno zamijeni s nekim studentom iz Rijeke koji traži smještaj u Zagrebu. "Tražim roditelje iz Rijeke koji šalju studenta na školovanje u Zagreb za zamjenu sobe studentu koji ide na školovanje u Rijeku (Pomorski fakultet)", stoji u oglasu.

"Zasad nije bilo nikakvih poziva, mislim da je jednostavno objavljen na krivom mjestu, u grupi u kojoj se traži smještaj u Rijeci, nisam si dao truda da ga objavim i na drugim oglasnicima. Pronašli smo privremeni smještaj, bili smo prisiljeni iznajmiti upravo zbog toga što se nitko nije javio, no ne odustajem od ideje. Mi šaljemo dijete u Rijeku, no mnogo je češći slučaj da roditelji iz drugih krajeva Hrvatske šalju svoje dijete u Zagreb. Ne vidim razlog da plaćamo stanarinu, poreze i ostala davanja državi kad se sve može riješiti na ovakav, kreativan način. Mi se brinemo o njihovom djetetu, oni o našem... Zaista nije bitno je li u pitanju cura ili dečko", ispričao nam je otac koji je ipak poželio ostati anoniman.

"Sin je podržao moju ideju, razumije o čemu se radi", kaže nam i nastavlja: "Ovdje i jedni i drugi roditelji imaju nekakvu sigurnost da će se netko pobrinuti o njihovom djetetu, da će imati toplo za jesti, grijani stan ili sobu... Tu je mnoštvo benefita. Sam stan košta, a tu još treba osigurati prijevoz, džeparac i puno toga", priča.

"Vjerojatno ću oglas postaviti i na drugim stranicama, da bi ga što više ljudi vidjelo. Bitno je da ideja prođe, da se o njoj priča. U svakodnevnom životu, to bi se moglo nazvati anarhijom. Ako vi imate kilogram jabuka, a ja kilogram krumpira, zašto bismo išli u trgovinu i plaćali, kada to možemo obaviti samostalno, bez davanja i nameta. Odbili smo otići u trgovinu, odlučili smo ne platiti porez. Postoji mnogo primjera na koje se može primijeniti ova ideja", kaže nam ovaj dosjetljivi otac.

"Ako je meni novac problem, problem je i drugima. Zašto ne spojiti ugodno s korisnim?", zaključuje.

Izvor: Index.hr 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.