Pet stvari s kojima biste trebali započeti dan

Svatko ima svoj jutarnji ritual koji godinama primjenjuje. Bez obzira dali vam savršeno odgovara, evo nekoliko savjete što trebate učiniti nakon buđenja kako bi vam dan bio uspješan.

Svaki radni dan uglavnom počinje na isti način: ustajanje, jutarnja higijena, oblačenje, doručak, kava, odlazak na fakultet ili posao. Međutim, znanstveno je dokazano da bi ovi rituali trebali izgledati ovako:

Popijte čašu vode

Dok pijemo vodu ona ima prirodan utjecaj na probavu. Tijekom noći naše tijelo se oporavljava te nastoji izbaciti sve toksine. Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac štetne toksine ćete isprati iz organizma, te ćete se osjećati svježe i biti zdraviji. Ispijanje vode na prazan želudac može povećati brzinu metabolizma čak za 24 posto.

Doručkujte

Većina nutricionista složit će se da je doručak najvažniji dnevni obrok i da je redovito doručkovanje poželjna prehrambena navika. Nakon 8-10 sati posta, organizam je ujutro u prvom stadiju gladovanja. Kako bi pokrenuli metabolizam i mozgu osigurali potrebnu energiju, prvi dnevni obrok ne bi trebalo predugo odgađati.

Dobro se istegnite

Lagano vježbanje i istezanje u rano jutro idealan je način rješavanja jutarnje “ukočenosti” . Ono će vas razbuditi te “probuditi” vaše zglobove i mišiće. Vježbe su lagane, možete ih izvoditi u vlastitom domu, a potrebno vam je samo pet minuta!

Planirajte dan

Kao što podrazumijeva Scarlett O’Hara svaki dan je novi početak kada imamo prilike početi potpuno iznova ili pak nastaviti ono već započeto. Prvi korak u planiranju počinje planiranjem svakog pojedinog dana. Dan je sa stanovišta planiranja, najmanja i ujedno najpreglednija jedinica vremena. Kada planiramo svoj dan upravljamo sadašnjošću, tj. fokusiramo se na sadašnji trenutak. Jučer je prošlost i iza nas je te nije učinkovito previše se na nju osvrtati. Budućnost je relativno neizvjesna, ali na nju možemo dobrim dijelom utjecati svojim akcijama u sadašnjosti. Stoga je pravo vrijeme – ono sadašnje, današnje.

Najgore i najteže zadatke obavite odmah ujutro

Ako u 10 obično već radite, potrudite se prije toga već obaviti ono najgore što vas taj dan očekuje. Kad god to prilike budu dozvolite, najteže i najgore odradite odmah jutro, pa će vam cijeli dan biti lakši i ljepši.

Izvor: x-ica.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.