Mlade Zagrepčanke predstavile web shop za online edukacije

Zagrepčanke Rea Fuček i Petra Telešman ponosno su predstavile prvu hrvatsku internetsku trgovinu sadržaja za e-učenje.

Zagreb je pun mladih i uspješnih građana, koji svakodnevno traže nove ideje i rješenja kako bi nam olakšali svakodnevni život. Zadnjih godina veliku su popularnost u javnosti zauzele aplikacije i online platforme za e-učenje jezika. Primjetila je to i kompanija HalPet, koja je pokrenula prvi hrvatski web-shop online edukacije.

Iza ovog sustava stoji tim ljudi koje se brine da korisnici redovito imaju novi sadržaj. Razgovarali smo sa Zagrepčankama Reom Fuček, voditeljicom odjela za marketing kompanije HalPet, i Petrom Telešman, menadžericom e-sadržaja u sustavu LPC. Djevojke su nam pobliže objasnile o kakvom se sustavu radi.

'Za razliku od generičkih, ‘out-of-the-box’ rješenja za e-učenje, koji su ujedno najčešće bazirani na slajdovima, LPC je najsuvremeniji ‘web-based’ sustav koji pruža potpunu slobodu u oblikovanju sadržaja i koncipiranju programa za e-učenje', objašnjava Petra.

Kako kaže, cijelo iskustvo učenja usmjereno je na korisnika te na njegov rad i napredak, omogućavajući mu da sam upravlja tempom i količinom naučenog.

 ‘Najveća i najvažnija prednost LPC-a jest to što su autori sadržaja u LPC-u stručnjaci u svojim područjima djelovanja što jamči sigurnost, točnost i kvalitetu, a obrada sadržaja prema HalPetovoj LPC® metodi, osigurava ujednačen i provjeren pristup u obradi i prezentiranju sadržaja.’, objasnila je te dodala kako je iza sadržaja za učenje uložen 20-godišnji rad HalPetovih edukacijskih stručnjaka.

Što sve nudi LPC

Velika stvar kod LPC-a je što je dostupan 24 sata dnevno, a moguće mu je pristupati na svakom uređaju bez obzira kojim se operativni sustavom koristite. Moguće je učiti engleski i njemački jezik s prijevodom na hrvatski jezik. Za učenje jezika zasad je u ponudi 13 programa učenja prilagođenih vašim potrebama.

Osim jezika, možete razviti i svoje poslovne vještine. Ovaj sustav nudi programe poslovnih vještina i osobnog razvoja koji su primjenjivi u privatnim i poslovnim situacijama. Broj programa raste svaki mjesec, a aktualnu ponudu uvijek možete sami provjeriti posjećivanjem web-shopa.

 ‘Sadržaji za učenje obogaćeni su video i audiozapisima, interaktivnim vježbama i prezentacijama te popratnim materijalima u PDF-u. LPC lako prati i mjeri uspješnost naučenog znanja te usvojenih vještina – provjere znanja i testovi sastavni su dio svake lekcije, a pomoću njih, korisnik odmah po završetku dobiva povratnu informaciju o naučenom.’, objašnjava Rea te dodaje kako korisnici nikad nisu sami u procesu učenja jer se do korisničke podrške koja je integrirana u sustav dolazi jednim klikom.

Djevojke su vrlo ponosne na LPC i sigurne su da će velik broj korisnika u njegovoj ponudi odabrati nešto za sebe.

Naša iskustva

Odlučili smo i sami isprobati platformu na stranicama LPC kroz demo program. Odabrani program potrebno je staviti „u košaricu“ i u par koraka počinju lekcije.

Odabrali smo program engleskog jezika koji obrađuje engleske idiome i odlično se zabavili uz interaktivne sadržaje. Nakon uvodnog videa, prošli smo kroz tekst u kojem su naglašene fraze. Također smo zaigrali memory te smo na kraju provjerili naše naučeno znanje.

Ova nas je hrvatska online platforma za učenje oduševila svojom jednostavnošću. Jednu lekciju moguće je završiti u 20 – 30 minuta, što je idealno ako ste zaposleni, a putujete javnim prijevozom.

‘Ove se godine natječemo na Weekend Media Festivalu za nagradu Somo Borac u kategoriji Somo Web’, naglasila je Rea, a mi vjerujemo da će LPC osvojiti prvu nagradu.

Izvor: Zagreb info

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.