Izabrana riječ godine

Prema izboru stranice Merriam-Webster, riječ 2017. godine je feminizam. 

Na stranici navode da je upravo ta riječ bila najtraženija u njihovom online rječniku, pretraživala se čak 70 posto više nego prošle godine. Popularnost te riječi skočila je nakon marša žena u Washingtonu koji je održan u siječnju te zatim ponovno nakon što je Trumpova savjetnica Kellyanne Conway za sebe u jednom intervju utvrdila da je feministica.

I filmovi i serije imali su utjecaj na popularnost ove riječi, nakon što je s prikazivanjem počela serija Sluškinjina priča te film Wonder Woman, na Merriam-Websteru su također zabilježili rast pretraživanja o toj riječi.

Nakon slučaja Harveyja Weinsteina i priznanja brojnih glumica o seksualnom uznemiravanju koje su doživjele tijekom karijere, feminizam je zainteresirao još veći broj ljudi.

Definicija feminizma je da je to "teorija političke, ekonomske i društvene jednakosti spolova" i "organizirane aktivnosti u ime ženskih prava i interesa".

Izvor: index.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.