Vijesti

Na ispitima se najviše vara radi nesigurnosti te nedostatka vremena za učenje

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena pojava kod nas, istražio je portal EduCentar na gotovo 400 ispitanika.

Ususret državnoj maturi: "Dobro osmišljen, ali loše proveden koncept"

Državna matura je prvi put provedena 2010. godine i od tada ne prestaju nagađanja je li ovaj koncept pravedan i dobivaju li fakulteti nakon uvođenja državne mature bolje ili lošije studente. Što javnost misli o državnoj maturi kao konceptu za provjeru znanja i upis na fakultet, provjerili smo na gotovo 500 ispitanika.

Više od 60% ispitanika protiv školovanja od kuće: „Socijalizacija je važna!“

S obzirom da se u posljednje vrijeme često spominje školovanje djece od kuće, tzv. homeschooling, portal EduCentar istražio je na više od 1.170 ispitanika mišljenje javnosti o ovoj temi.

Hrvati vole čitati: 42% ispitanika godišnje pročita više od 10 knjiga

Istražili smo na više od 670 ispitanika navike čitanja hrvatskih građana u razdoblju od godinu dana.

Mladi se o spolnom odgoju u najvećoj mjeri informiraju na internetu

O uvođenju spolnog odgoja u školski kurikulum u javnosti se vode žestoke rasprave. Portal EduCentar istražio je na više od 560 ispitanika gdje se djeca i mladi najčešće informiraju kada je u pitanju spolni odgoj.

Selo bogataša iz kojeg ne smijete otići

Kinesko selo Huaxi, poznatije i kao "Selo bogataša", sigurno je jedno od najneobičnijih sela na svijetu.

"Našu diplomu cijene poslodavci diljem svijeta"

Kako zapravo funkcionira Alma Mater te što nudi studentima iz Hrvatske otkriva prof. dr. Jurij Toplak, dekan Europskih poslovnih studija i jedan od vodećih europskih stručnjaka za izborno pravo.

Počinju prijave za upis u srednje škole!

Počinju prijave obrazovnih programa za upis u srednje škole za oko 40.000 osmaša.

Gamefikacija eLearning sadržaja

Edukacija u posliednjih 200 godina nije doživjela disruptivnu promjenu. Sve do sada. Pametne ploče i tableti u učionici nisu napravili dovoljnu promjenu te se kao pravo digitalno riješenje za edukaciju budučnosti pojavljuje eLearning.

Harvard će učiti studente na primjeru Igre prijestolja

Harvard, jedna od najpoznatijih obrazovnih ustanova, od jeseni ove godine svoje će studente podučavati Igri prijestolja u sklopu kolegija "The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models" ("Stvarne Igre prijestolja: Od modernih mitova do srednjovjekovnih modela").

Zagrebački kafić časti studente za svaki položeni ispit

Kako su napisali u ponudi, koja se nalazi na ploči ispred lokala, sve što trebate učiniti je pokazati indeks i čeka vas vaše piće.

Završio akademiju 30 godina nakon upisa!

Slavimir Stojanović je 30 godina nakon upisa Akademije primenjenih umjetnosti u Beogradu uspio završiti fakultet. Pročitajte zašto...

Kako su dani u tjednu dobili ime

Ponedjeljak, utorak, srijeda…dani su u tjednu. To znamo svi. A znate li kako su nastala ova imena?

Humor - značajan pokazatelj moždanih sposobnosti

Ključna je upravo brzina razmišljanja, ističu znanstvenici.

Student ušao u minus na x-ici

Ulazak u minus u Hrvatskoj nije ništa čudno pa tako minuse susrećemo najčešće na vlastitim bankovnim računima. No, jeste li znali da i na iksici možete 'ući u minus'?