Školujte se za tražena zanimanja u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji

Školujte se za tražena zanimanja u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji

 

Polaznici ove škole danas rade u hrvatskim i europskim turističkim destinacijama, u wellness centrima i lječilištima, dentalnim ordinacijama i klinikama, u salonima za kozmetiku i masažu, a više od 10% završenih polaznika se odlučuje za vlastito poduzetništvo.

Dr. med. Jelica Popić, začetnica prvog hrvatskog wellness centra u Opatiji i ravnateljica Učilišta Lovran, ustanove za obrazovanje odraslih u kojoj se na godišnjoj razini školuje oko 400 polaznika za tražena zanimanja u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji, govori o važnosti cjeloživotnog obrazovanja.

Dr. med. Jelica Popić 2000. godine u opatijskom je hotelu Milenij otvorila prvi wellness centar u Hrvatskoj. Tim činom udarila je temelje hrvatskog wellness turizma, ali i pokrenula razvoj wellness industrije. Danas, više od dva desetljeća od pokretanja novog vida turističke ponude, Popić je ravnateljica Učilišta Lovran, ustanove za obrazovanje odraslih u Opatiji.

Učilište Lovran – Medical wellness akademija je nastala upravo zbog naše pionirske uloge u razvoju hrvatskog wellnessa. Kako sam svjedočila rastu broja wellness centara u turizmu Hrvatske, a ujedno i istraživala trendove, otkrila sam važnost i potrebu za kvalitetnom radnom snagom te djelatnost obrazovanja kao priliku za uspješno poduzetništvo. U proteklih 18 godina školovali smo približno 4.000 polaznika, čime se dokazala održivost, opravdanost i uspješnost, te je ova škola postala jedna od vodećih i respektabilnih ustanova za obrazovanje odraslih u sektoru zdravstva i zdravstvenog turizma, wellnessa i beauty industrije  u RH, istakla je Popić.

 

 

Školovanje u realnom okruženju

Učilište Lovran pruža svakom polazniku obrazovanja potrebna znanja i vještine  za brzi ulazak na tržište rada, organizacijom nastave u realnom okruženju  (dualni sustav) koju izvode nastavnici i mentori iz prakse. U prostoru škole posluje Ortosan medical wellness  - centar za zdravlje, ljepotu i fizioterapiju, gdje učenici još tijekom školovanja imaju priliku upoznati svijet rada.

Nastava se održava vikendom ili u popodnevnim satima, a dio teorijskih predavanja polaznici pohađaju na daljinu, dok se vježbe i praktična nastava održavaju u prostoru škole i u suradničkim ustanovama – wellness centrima, dentalnim ordinacijama , KBC Rijeka, Domu zdravlja PGŽ, Thalasoterapiji Opatija, Istarskim domovima zdravlja, Istarskim toplicama…

Wellness i zdravstveni turizam trebaju kvalitetne kadrove

Tijekom 18 godina rada učilište Lovran omogućavalo je svojim polaznicima stjecanje različitih kvalifikacija, mnogobrojna osposobljavanja za prvu ili drugu karijeru.

U našoj školi prosjek godina upisanih polaznika je 30. Iako dominiraju sve više pojedinci koji poslije završene srednje škole ili fakulteta – upisuju naše programe školovanja tj. izabiru novo zanimanje. Postoji podatak da oko 50 % učenika i studenata nakon završetka školovanja promijeni odluku o budućem zanimanju. U tome nema ništa loše, važno je slušati svoje srce i donijeti odluku o prekvalifikaciji. Svatko od nas trči svoju utrku i zato je važno da na tom putu prije svega budemo sretni, zadovoljni i idemo ka željenom cilju – rekla je dr. Popić.

Polaznici škole danas rade u hrvatskim i europskim turističkim destinacijama, u wellness centrima i lječilištima, dentalnim ordinacijama i klinikama, u salonima za kozmetiku i masažu… Više od 10% završenih polaznika se odlučuje za poduzetništvo – otvaranje obrta ili tvrtke u okviru koje pružaju usluge masaže, kozmetičke njege i psihofizičke relaksacije.

 

 

Programi školovanja u Učilištu Lovran

Danas Učilište Lovran, koje je smješteno u Voloskom kraj Opatije, nudi  strukovno obrazovanje u sektoru zdravstva – prekvalifikaciju ili doškolovanje za zanimanje Fizioterapeutski tehničar i Dentalni asistent.

U sektoru wellnessa i beauty industrije u Učilištu Lovran nude se programi s pravom upisa u radnu knjižicu. Za sve koji se žele započeti karijeru masera nude se tečajevi raznih vrsta masaža, a za one koji žele  trajno stručno usavršavanje u ponudi su brojni specijalistički tečajevi. Kako bi polaznicima wellness i zdravstvenih programa dodatno pomogli prilikom pokretanja njihovog vlastitog posla, nedavno su pokrenuti tečajevi za knjigovođu i za digitalni marketing i brendiranje.

Diplomirana ekonomistica Dijana Kovačević „potegla“ je iz Pule do Opatije zbog programa osposobljavanja za wellness terapeuta u Učilištu Lovran. Privukao ju je dualni model obrazovanja, mogućnost stjecanja znanja iz teorije i prakse na jednom mjestu.

Pred sedam godina sam iz Banja Luke doselila u Pulu. Zaposlila sam se u tvrtki Lesnina, u kojoj radim na projektiranju spavaćih soba. Oduvijek volim masirati. Još kao dijete stalno sam masirala baku, mamu, tetku… Osjećaj nakon što sam odradila takvu masažu uvijek me je ispunjavao, bila sam sretna što sam nekome pomogla. Zato sam se odlučila educirati u tom smjeru. Tražila sam učilište u Puli, nisam ga uspjela naći pa sam preko interneta naišla na Učilište Lovran i odmah upisala program wellness terapeut. Sada, samo godinu dana nakon što sam položila za wellness terapeuta, u opatijsko sam se učilište vratila na novu edukaciju. Naime, treniram atletiku pa me kolege atletičari često znaju pitati – hoćeš li me izmasirati? Tako sam došla na ideju o upisivanju tečaja za sportsku masažu. Iako radim i volim svoj posao u Lesnini, jednog dana voljela bi otvoriti svoj obrt. U planu imam i vidim se kao uspješna vlasnica salona.  Kaže se „čovjek se uči dok je živ“, upravo ta izreka je ona kojom se vodim kroz život. Važnost cjeloživotnog učenja, obrazovanja je vrlo bitna, zato uvijek težim daljnjem usavršavanju.  Nakon što završim tečaj za sportsku masažu planiram upisati i cupping tečaj, tečaj hot stone masaže i tečaj maderoterapije tijela – kazala je 28-godišnja Dijana Kovačević.

 

 

Nikad nije kasno za promjenu zanimanja i ostvarenje svojih snova

Cjeloživotno obrazovanje je ključno u današnjem svijetu koji se brzo mijenja. Pridružite se našoj zajednici polaznika i steknite nove vještine koje će vam otvoriti vrata uspješne karijere u zdravstvu, wellnessu i beauty industriji.

Iskoristite super popuste do 250 eura za rane upise do 30. lipnja. Za više informacija o upisima u programe Učilišta Lovran ili ostale upite,  javite se na telefon 051 293 851 ili putem kontakt maila:  info@uciliste-lovran.hr