Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment

O nama

Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu osnovana je 2011. godine. Razlog osnutka bila je utvrđena deficitarnost stručnih kadrova u pomorskoj industriji Republike Hrvatske, ali i svjetskim okvirima u cjelini te potrebama za obrazovanim stručnjacima koji mogu kreativno odgovoriti na zahtjeve razvoja pomorstva i prometa. Stručni studij inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta ima za cilj stvoriti upravo takve kompetentne stručnjake u području pomorstva i prometa. Trajanje stručnog studija Inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu iznosi tri godine, a težina studija je 180 ECTS bodova.

Tijekom studija se studenti obrazuju za temeljna teorijska i praktična znanja i stječu zvanje stručni prvostupnik/ica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/ inženjerka pomorskog inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta (bacc.ing.admin.nav.). Studenti se osposobljavaju za konkretne poslove u privredi, kao i za usvajanje novih znanja i tehnologija. Osim toga, studiranjem se razvijaju sposobnosti kreativnog razmišljanja, samostalnoga i timskoga rada, te sposobnosti donošenja poslovnih odluka na svim razinama odlučivanja.

U nastavnom procesu aktivno se prate svjetski, a posebice europski trendovi u visokom obrazovanju i potrebama gospodarstva, pa se u skladu s tim kreiraju i odgovarajući nastavni programi. U svim važnijim strateškim dokumentima Hrvatske, nove su tehnologije navedene kao jedan od prioriteta, što otvara prostor za sudjelovanje u domaćim, europskim i svjetskim projektima. Razvoj upravljanja rizicima i tehnologijama temeljen na ljudskom potencijalu, zasniva se na napretku u polju računalnih znanosti (primjerice embeded systems), na najnovijim spoznajama iz prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti, što jasno naglašava interdisciplinarnost studija i njegovu povezanost sa suvremenim znanstvenim spoznajama.

Stručna suradnja s renomiranim inozemnim institucijama jedno je od temeljnih opredjeljenja Visoke škole, a njezini nastavnici aktivno sudjeluju u društvenoj zajednici. Studij nalazi primjenu u svim granama gospodarstva i različitim područjima struke te ujedno čini osnovu za uspješno djelovanje poduzetništva te nadležnih društvenih i državnih struktura. Po završetku studija dobivenim znanjem studentima je omogućeno zapošljavanje u ustanovama čija je djelatnost vezana za pomorstvo te u drugim prometnim i gospodarskim tvrtkama koje su odgovorne za upravljanje i realizaciju prometnog procesa.

Vizija

Vizija Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment je da postane najznačajnija visoko obrazovna ustanova za obrazovanje nedostajućih kadrova inspekcijskih i kadrovskih menadžera u Republici Hrvatskoj, prepoznatljiva i u širem, međunarodnom kontekstu.

Vizija zaposlenih Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment je da neprekidno ostvaruje vlastiti razvoj, kao i da svojom djelatnošću doprinosi bržem razvoju Hrvatske.
Permanentno se planira suradnja s vodećim srodnim obrazovnim ustanovama u zemljama u okruženju i u Europi, radi razmjene nastavnih dostignuća, studenata i nastavnika.

Misija

Misija Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment je da dosljednom primjenom europskih i svjetskih standarda organizira visokokvalitetne studije iz područja inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta.

Misija se može sagledati kroz tri ključna segmenta odnosno funkcije: nastavno-obrazovni rad, istraživački rad i izdavačku djelatnost sa snažnom orijentacijom prema unaprjeđenju suradnje s svjetskim i regionalnim gospodarskim institucijama u području pomorskog poslovanja.

Misija Škole se sastoji i u permanentnom i sistematskom radu na unapređenju svih područja osiguranja kvalitete rada (studijski programi, nastavni proces, istraživačka djelatnost i neposredna praktična povezanost s odgovarajućim gospodarskim tvrtkama, vrednovanje studenata, udžbenici i literaturni izvori, ljudski, materijalni i informatički resursi, nenastavna podrška, proces upravljanja), a sve za potrebe gospodarstva s naznakom za povećanjem efikasnosti i smanjenju rizika u tehničkim procesima, istraživačkih i stručnih djelatnosti, poslodavaca u izgradnji i unapređenju unutrašnje organizacije.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.