Level plus for film

O nama

Udruga Level plus je udruga koja se bavi promicanjem filma, kazališta te rada u filmskoj industriji i kazališnoj kulturi.

Osnovana je 2019. godine, zadatak kao i cilj udruge je kontinuirano praćenje, informiranje i educiranje šire populacije i javnog mijenja na području kulture i umjetnosti, promicanje obrazovanja sadašnjih i budućih filmskih radnika kroz zanimanje filmskih radnika.

Jedna od osnivačica je Ivana Pralija, prof. Hrvatskog jezika i književnosti, slikarica maske na filmu koja ima 20 godina iskustva u šminkanju i 10 godina iskustva rada na filmu. Slikarica maske je zanimanje koje obuhvaća vještine šminkanja, frizura, izrada brada brkova i vlasulja te specijalnih efekata maske i prostetike za potrebe filma. Slikarica maske pripada odjelu Dizajna produkcije u Hdfd-u (Hrvatskom društvu filmskih djelatnika).

Cilj udruge je unapređivanje mogućnosti prekvalifikacije kod promjene životnog smjera kao i edukacije nakon srednjoškolskog obrazovanja s uključivanjem u rad u filmskoj industriji.

Edukaciju mogu završiti punoljetne osobe koje imaju interes u području šminkanja, friziranja, izrade prostetičkih dijelova maske za film i vlasuljarstva. Osobe koje su završile i stekle zanimanje frizer/vlasuljar, kozmetičar, vizažist, zubni tehničar, kipar, slikar, klesar,drvodjeljski tehničar, krojač te slična i srodna zanimanja, a a svoje stečeno zanimanje nisu uspjeli ostvariti na tržištu rada prolaze modularnu nastavu.

Što je modularna nastava?

Modularna nastava je novost na tržištu edukacija i programa usavršavanja. Ukoliko ste završili neke od navedenih zanimanja i želite se doškolovati kako biste svoju karijeru započeli na filmu, prolazite samo one module koji su vam nadograđuju znanje.

Platite onoliko znanja koliko vam je potrebno kako biste stekli zanimanje potrebno za rad 

Nastava se održva na hrvatskom i(ili) engleskom jeziku kako bi polaznici svladali potrebnu terminologiju za budući rad izvan granica Hrvatske, i u Hrvatskoj na sve češćim stranim produkcijama i koprodukcijama.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.