Janus Global

O nama

Janus Global Poslovna Akademija by Jasmina Marić Cvijetinović 

Praktična znanja, kompetencija i praćenje trendova je temeljna vodilja našega poslovanja i našega tima

  • Stručne edukacije i savjetovanje za nabavu, nabavne procese, upravljanje asortimanom.
  • Stručne edukacije i savjetovanje za prodaju B2B,B2C, prodajne procese.
  • Stručne edukacije za fokusirano vođenje timova
Praktični primjeri iz poslovnog okruženja, širina područja djelovanja. Poslovne edukacije u segmentu prodaje B2B i B2C, specijalizirane poslovne edukacije i specijalizirana znanja u nabavi, upravljanju kategorijom i procesima
  • Pregovaračke vještine u prodaji i nabavi, prodajne vještine, organizacijske vještine, vođenje timova.
  • Interaktivne radionice krojene po želji i potrebama klijenta.

Naše vrijednosti

  • Savjetujemo klijente u rješavanju izazova u procesima poslovanja, dijagnosticiramo, predlažemo, implementiramo. Iskoristite vlastiti potencijal, alate i resurse koji su Vam nadohvat ruke.

Djelujemo

  • Djelujemo u područjima u kojima imamo stvarna praktična iskustva. Područja u kojima smo primjenjivali strategije I taktike u cilju ostvarivanja rezultata, učili na inozemnom tržištu u internacionalnim kompanijama.

Educiramo

  • Naše iskustvo u prodaji na domaćem I inozemnom tržištu, svakako može doprinijeti u područjima koja trebaju poboljšanja.
  • Kreirajte plan. Pripremite se za prodaju.

Kreirajte plan. Pripremite se za prodaju.

Upravljajte lancem opskrbe, selekcijom proizvoda, category management-om, tržišna segmentacija, navikama kupaca, praćenje ključnih pokazatelja uspješnosti.

Transformacija pregovaračkih vještina u globalnom okruženju

Promjene  na tržištu, promjene u poslovnim procesima, digitalizacija, globalizacija, ulazak novih digitalno osviještenih generacija na tržište rada, definitivno malo toga je isto u zadnjih desetak godina. Kako god se tržište mijenja, mijenjaju se  trendovi, konkurencija, mijenjaju se i zahtjevi, komercijalni uvjeti, te je i kompleksnost pregovaračkoga procesa veća. Ponuda novih proizvoda ili usluga, nova tržišta,  kompleksnost opskrbnog lanca, novih tehnologija,  veći ciljevi i planovi, sve su to stavke pregovora koje se mijenjaju u skladu sa rastom i širenjem poslovanja. Pregovaračke vještine se uglavnom ne uče kroz formalno obrazovanje, što je u jednu ruku i logično jer su pregovaračke vještine dinamična i proaktivna kategorija, koje je potrebno kontinuirano unapređivati, razvijati u skladu sa vremenom i okruženjem. Razvijati vještinu pregovaranja, osvijestiti gdje radimo pogreške i kako možemo unaprijediti pojedine „slabe“ točke pregovaranja, te na taj način  utjecati na uspješnost konačnoga rezultata za dobrobit kompanije. Drugačije  viđenje pojedinih poslovnih situacija, opcije raznih potencijalnih rješenja, odnosno druga perspektiva je jako bitna u našem osobnom rastu kao  pregovarača. Nažalost kompanije često nemaju razvijenu poslovnu politiku pregovaranja, niti praćenje procesa pregovaranja, pretpostavka je da će oni koji pregovaraju učiti iz poslovnih situacija temeljene na tehnikama  „baciti u vatru“, što bi značilo iskušati se u stvarnoj situaciji ili „ zaposliti svježu krv“  što bi značilo  skupljanje novih ideja. Ako uzmemo i potencijalni primjer nadređenih koji nikada nisu zadovoljni i  što god ispregovarali njihovi timovi nije dovoljno dobro, što može rezultirati  strahom od pregovaranja, stresom i ne najbolji ishodi pregovora.

Transformacija pregovaračkoga procesa se događa, na bilo kojem tržištu i za bilo koje tržište pregovaramo, utjecaj globalizacije je neminovan. Zadnjih 25 godina poslovnog iskustva na domaćem i međunarodnom tržištu, ujedno pregovaranja sa aspekta prodaje i nabave, male, velike tvrtke, multinacionalne kompanije, mogući reći da se vidno razlikuju pregovarači koji kontinuirano razvijaju vještine pregovaranja i oni za koje je vrijeme stalo. Ne treba zanemariti da su neke tehnike pregovaranja potrošene i da performans može djelovati i smiješno.

Pregovaranje  ne bi trebalo biti usmjereno na“ pokazivanje mišića“, nadmoći i ega, nego prilika, novi poslovni dogovori, novi projekt, nova prilika za kompaniju. Ne treba zanemariti činjenicu, pregovaračka moć ne znači isto što i  dobar pregovarač, razlika je velika. Na  našem poslovnom putu susrećemo pregovarače različitih stilova pregovaranja od onih koji su spremni na suradnju, žele unaprijediti poslovanje i gladni su novih ideja, projekata i novih prilika za posao,  do onih pregovarača koji njeguju jednostrana  rješenja ishoda pregovora. Pregovarači koji nemaju mogućnost sagledavanja široke slike i dugoročnih ciljeva,  su fokusirani na kratkoročna, instant rješenja  daj sada sve,  a dogodine ćemo razmišljati.

Pregovaračkih ishoda je koliko i pregovarača, stoga svako unapređenje pregovaračkih vještina, osvijestiti će i doprinijeti mogućim rješenjima, te  doprinijeti dodatnu snagu  u postizanju poslovnih rezultata za kompaniju .

Jasmina Marić Cvijetinović je dugogodišnje iskustvo u prodajnom i nabavnom menadžmentu na domaćem i međunarodnom tržištu, pretočila u poslovne edukacije i poslovno savjetovanje.

Poslovne edukacije su temeljene na praktičnim primjerima iz  stvarnih poslovnih situacija u kojima je primjenjivala taktike i strategije u cilju ostvarivanja rezultata, rasta i razvoja poslovanja. Poslovno iskustvo je gradila u proizvođačkim, trgovačkim, distributerskim kompanijama, malim, srednjim, velikim tvrtkama, multinacionalnoj kompaniji. U prodaji je prošla gotovo sve hijerarhijske pozicije od prodavača do direktora prodaje, izvoza. Stručne kompetencije u nabavi stjecala je kroz upravljanje prodajno-logističkog centra, upravljanje opskrbnim lancem, skladišnim poslovanjem, te upravljanjem kategorijom/category management.

Sudjelovala je u organizaciji i vođenju nacionalnih i internacionalnih sajmova, te vođenju niza domaćih i internacionalnih projekata. Sudjelovala na internacionalnim konferencijama kao autor i izlagač, te kao gost predavač raznih poslovnih tema.

Član je mentorske mreže Bond 2/2023 , Hamag-Bicro - mentor za razvoj poslovanja u sektoru gospodarske djelatnosti: trgovine, maloprodaje, veleprodaje, obrazovanja i edukacije, iz područja distribucija proizvoda ili usluge, izlazak na međunarodna tržišta, planiranje izlaska na tržište, poslovna strategija i planiranje, organizacija i menadžment.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.