Cotrugli Business School

O nama

Cotrugli Busines School je vodeća poslovna škola u JI Europi. Kroz centre u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Sofiji, Cotrugli pokriva tržišta Hrvatske, BiH, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Rumunjske. Svi MBA programi koje škola ima u ponudi su međunarodno akreditirani, a ukupni broj ljudi koji su prošli kroz  poslovnu edukaciju u Cotrugli Business School na  iznosi preko 10 tisuća.

Okosnica ponude Cotrugli Business School su MBA programi, koji predstavljaju svjetski standard poslijediplomske poslovne edukacije. Škola ponudi ima 3 MBA programa koji su koncipirani sukladno potrebama različitih razina managementa te doktorski (DBA) program. Osim MBA programa, Cotrugli priprema i tailor-made In House programe koji su koncipirani sukladno potrebama dotične tvrtke, konferencije i Assesment & Advisory usluge.

MBA programi

1. Ciljna grupa MBA programa su mladi manageri s minimalno tri godine poslovnog iskustva. Program traje 12 mjeseci i održava se u tjednim modulima na različitim lokacijama u regiji gdje Cotrugli Business School posluje.

2. Executive MBA (EMBA) je part-time program namijenjen visokom i srednjem managementu s minimalno 5 godina radnog iskustva. EMBA traje 18 mjeseci, a predavanja  se održavaju u prosjeku jedan produženi vikend mjesečno.

3. Najekskluzivniji Cotrugli MBA program je Chief Executive MBA (CEMBA), namijenjen isključivo top managementu, predsjednicima i članovima Uprava s minimalno 8 godina iskustva. Individualno kreiran kurikulum, fleksibilnost u rasporedu predavanja (trajanje između 12 i 36 mjeseci), Individualni poslovni plan i executive counseling su prednosti pohađanja ovog programa.

Svi MBA programi Cotrugli Business School su međunarodno akreditirani (AMBA akreditacija), a način održavanja programa je potpuno kompatibilan sa stalnim radnim odnosom.

Što znači AMBA akreditacija?

U svijetu postoje tri relevantne akreditacijske ustanove na polju poslovne edukacije (Equis, AACSB i AMBA). Prve dvije se bave akreditiranjem poslovnih škola, dok jedino AMBA (Association of MBA’s) dodjeljuje neovisnu oznaku kvalitete i izvrsnosti za MBA programe. AMBA asocijacija djeluje duže od 40 godina s ciljem konstantnog razvoja i podizanja kvalitete MBA programa u cijelom svijetu, čime prije svega želi zaštiti polaznike programa. Danas postoje samo 172 poslovne škole (od ukupno 15.000) kojima je AMBA asocijacija akreditirala programe. Riječ je o visoko rangiranim školama kao što su IMD (Švicarska), IESE (Španjolska), London Business School, SDA Bocconi (Italija) i Cotrugli Business School kao jedina poslovna škola u Hrvatskoj.

MBA programi Cotrugli Business School su svojom kvalitetom zadovoljili međunarodne kriterije i tako postali nosioci međunarodne akreditacije, zbog čega polaznici škole po završetku programa dobivaju međunarodno akreditiranu diplomu priznatu u cijelom svijetu.

Odakle dolaze predavači?

 Cotrugli Business School okuplja predavače koji dolaze s najboljih svjetskih poslovnih škola kao što su ESCP Europe, Duke, Kellogg, INCAE, Henley, itd. Svi predavači uz višegodišnje svjetsko predavačko iskustvo imaju i neizostavno praktično iskustvo, kroz rad u vlastitim organizacijama ili konzultantsku djelatnost za značajne svjetske kompanije. Riječ je o svjetski uglednim i priznatim predavačima i konzultantima poput dr. Estebana Brenesa, nekadašnjeg dekan INCAE-a, najbolje poslovne škole u Latinskoj Americi te ministra znanosti i tehnologije u Vladi Kostarike.
Dekan Cotrugli Business School je dr. Jyoti Gupta, svjetski financijski stručnjak, konzultant Svjetske Banke i Europske komisije te predavač na brojnim poslovnim školama diljem svijeta – od Indije, Kine do Francuske i Hrvatske.

Tko su polaznici?

 Cotrugli Business School na MBA programe godišnje upisuje u prosjeku 200 polaznika iz čitave JI Europe, iz sljedećih država: Hrvatska, Slovenije, BIH, Srbije, Bugarske, Makedonija i Rumunjska. Zanimljivo je istaknuti strukuturu polaznika u odnosu na pozicije s kojih dolaze - više od 60 posto njih je na rukovodećim mjestima u većim iili manjim organizacijama u regiji, bilo kao direktori kompanija i odjela ili kao samostalni poduzetnici (10 posto).

Polaznici dolaze iz približno istog broja velikih i manjih organizacija, a presjek po djelatnostima ukazuje na to da većina polaznika dolazi iz IT područja, telekomunikacije, interneta i weba te bankarskog i financijaškog sektora. Ostatak dolazi iz hotelijerstva i turizma, farmaceutike i zdravstva, consultinga i sl. Važno je istaknuti i porast broja žena u MBA programima (s 30 na 40 posto).

Rezultati

Polaznici dvije godine (koliko prosječno traju programi) provode u društvu kvalitetnih pojedinaca, upijaju znanja od najboljih svjetskih konzultanata i predavača, konstantno rade na sebi, razvijaju se i testiraju nove modele na radnom mjestu. Kao rezultat toga svega, uspjeh ne izostaje: prema podacima koje imamo, još za vrijeme trajanja programa 30 posto naših polaznika napreduje, mijenja posao i/ili organizaciju za koju radi, na temelju networkinga u okviru generacije.

Također, važno je istaknuti i konkretno istraživanje portala MojPosao koje je iznijelo sljedeće podatke: «Plaća ispitanika koji imaju MBA je u prosjeku 36% viša u odnosu na one ispitanike s VSS-om koji nemaju MBA.»

Dodatne informacije

  • Blizina javnog prijevoza
  • Blizina parkinga
  • Pristup za invalide