Pučko otvoreno učilište Libar

O nama

Pučko otvoreno učilište Libar osnovano je u rujnu 2002. godine sa sjedištem u Šibeniku, te je kod Trgovačkog suda u Šibeniku upisano kao nova javna ustanova za trajnu naobrazbu i kulturu. Učilište je u ožujku 2004. godine otvorilo svoja vrata i u Zadru na adresi Obala kneza Trpimira bb.

Pučko otvoreno učilište Libar registrirano je sukladno odredbama Zakona o pučkim otvorenim učilištima («Narodne novine» br. 54/97) za trajno obavljanje djelatnosti naobrazbe mladeži i odraslih izvan redovitog školskog sustava te za obavljanje djelatnosti iz područja kulture.

U skladu s potrebama suvremenog društva u kojem više nije dostatno samo obrazovanje stečeno u redovitom školskom sustavu, osmislili smo i verificirali modele obrazovanja odraslih usmjerene i prilagođene svakodnevnoj praksi naših građana. Globalni model društva nameće nam potrebe za stjecanjem specijaliziranih i usmjerenih znanja i neprekidno usavršavanje.

Pou Libar stoga nudi sistem obrazovanja odraslih iznad 15 godina starosti i to prema verificiranim programima od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Verificirani programi obrazovanja uključuju programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih, i to programe stjecanja srednje stručne spreme, prekvalifikacije i programe osposobljavanja koji se upisuju u radnu knjižicu.

U ponudi Pučkog otvorenog učilišta Libar je 35 verificiranih programa i preko 60 različitih tečajeva koji pokrivaju različita područja. U sklopu Pučkog otvorenog učilišta Libar djeluje Odjel pomorstva, Kulinarska akademija i Srednja škola.

Učilište raspolaže s 30 visokokvalificiranih predavača s dugogodišnjim i bogatim iskustvom. Uz stručni nastavni kadar Učilište zapošljava još 7 djelatnika koji pokrivaju razvojne, administrativne i savjetodavne potrebe za pružanje usluga izobrazbe.

O potvrdi visoke kvalitete pružanja usluga svjedoči i to da je Pučko otvoreno učilište Libar jedno od prvih učilišta na području RH certificirano ISO 9001:2000 od strane DNV-a.