Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija - VSITE

Upisi u tijeku!

Video

O nama

Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija u Zagrebu – VSITE – privatno je veleučilište osnovano 2006. godine na kojem možete studirati informacijske tehnologije u skladu s dopusnicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Znanje je bogatstvo koje nitko ne može otuđiti. Ono je rezultat osobnog usavršavanja i razvoja te preduvjet za poslovni uspjeh i napredak u karijeri. Diploma VSITE-a je Vaša najbolja investicija, jer tu stječete znanja i praktična iskustva koja Vam omogućuju brzo zapošljavanje u IT sektoru. Nastavnici VSITE-a su vrhunski IT stručnjaci koji studentima nesebično prenose svoje bogato iskustvo i znanje kroz teoretsku nastavu, laboratorijske vježbe, seminarske radove i projekte na kojima  studenti razvijaju  inventivnost. Studenti koji su završili preddiplomski i specijalistički studij na VSITE-u pridonose gospodarskoj preobrazbi, razvoju svih industrijskih sektora, digitalne ekonomije i društva u cjelini. Studirati na VSITE-u je dobra odluka.

STUDIRAJTE REDOVNO ILI IZVANREDNO

Redoviti studenti odslušaju u prosjeku 60 ECTS-a godišnje dok izvanredni studiraju s manjim godišnjim opterećenjem. Nastava je organizirana bez velikih pauza između predavanja na lokaciji Klaićeva 7, a za izvanredne studente isključivo u popodnevnim terminima iza 16:45. Ovakvom organizacijom nastave odgovorili smo potrebama svih studenata, ostavili im vrijeme za rad, učenje i izvannastavne aktivnosti, te im olakšali studiranje.

ZAPOŠLJAVANJE

IT sektoru u Hrvatskoj i Europskoj uniji trenutno nedostaje puno više ljudi nego što ih studira, a digitalizacijom gospodarstva i društva te potrebe stalno rastu. Više od 95% studenata koji su završili studij VSITE-a zaposleni su u struci u domaćim i inozemnim tvrtkama kao programeri, inženjeri za projektiranje i održavanje računalnih mreža i sustava, projektanti baza podataka, web dizajneri, projektanti informacijskih sustava. Veliki broj studenata posao nađe još za vrijeme studija posredstvom VSITE-a, a poslodavci su njima jako zadovoljni.

NASTAVAK ŠKOLOVANJA

Nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija, moguć je nastavak obrazovanja na diplomskom studiju na VSITE-u. Naši najuspješniji studenti po završetku studija postaju stručni suradnici u nastavi i na projektima VSITE-a.

CJELOŽIVOTNO UČENJE

Možda se u poslovnom svijetu susrećete s izazovima koji ne spadaju nužno u vašu struku, a zahtijevaju specifična IT znanja koja na VSITE-u možete  steći upisom samo pojedinih kolegija i tako se osposobiti za obavljanje poslova koji zahtijevaju interdisciplinarna znanja. Stečeni ECTS bodovi se priznaju u slučaju da želite upisati cjeloviti studij.

UMJETNA INTELIGENCIJA – NOVI KOLEGIJI I NOVI SMJER

VSITE stalnim prilagodbama studijskih programa i praćenjem suvremenih tehnologija priprema studente za sveprisutnu digitalnu transformaciju i poslove u budućem radnom okruženju. VSITE se može pohvaliti da svoje kompetencije stječe kao partner na najvećem projektu iz područja umjetne inteligencije sufinanciranom od EU-a u Republici Hrvatskoj -  Predikcije suspektnog ponašanja u sklopu kojega se razvijaju novi inovativni sustavi Asterisk i Atlas. Stečeno znanje prenosit će se studentima VSITE-a kroz korištenje vrhunskih superračunala nabavljenih u sklopu projekta, kroz uvođenje novih smjerova, kolegija te proširenje postojećih (skladište podataka, matematički kolegiji, Poslovna inteligencija) na području umjetne inteligencije.

POSTANI STUDENT VSITE-A U TRI JEDNOSTAVNA KORAKA : PRIJAVA - RAZREDBENI POSTUPAK – UPIS

Prijaviti se možete ispunjavanjem elektroničkog obrasca ili preko portala Postani student. Prijaviti se mogu svi kandidati sa završenom srednjom školom.

PRIJELAZ S DRUGOG STUDIJA

Studentima koji prelaze s drugog studija priznaju se svi položeni kolegiji koji odgovaraju programu VSITE-a. Za priznate predmete s prethodnog studija, školarina se ne plaća.

STUDENTSKA PRAVA

Redoviti studenti VSITE-a imaju sva prava kao i svi drugi redoviti studenti u Republici Hrvatskoj (subvencionirana prehrana i prijevoz, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, rad preko student servisa). Izvanredni studenti imaju pravo na subvencionirani prijevoz i rad preko student servisa ako su nezaposleni.

ŠKOLARINA ovisi o broju upisanih ECTS-a, načinu plaćanja i cijeni ECTS-a. Za jednokratno plaćanje odobrava se popust.

Školarina pokriva:

  • Prijenosno računalo (trogodišnja garancija i svi potrebni programi)
  • sve nastavne materijale
  • Springer biblioteku (700 stručnih naslova)
  • radionice (Arduino, Linux, Digitalna elektronika, Mikrokontroleri I i II, Izrada računalnih igara, Cloud Computing, Photoshop, Illustrator, After Effects, Zaštita intelektualnog vlasništva u ICT sektoru) i konferencije
  • promociju te izdavanje diplome i dopunske isprave na hrvatskom i engleskom jeziku
  • dodatno osiguranje od nezgode

SCAD

Studiranje na VSITE-u nemoguće je zamisliti bez web aplikacije SCAD (School Administration) preko koje su sve bitne informacije dostupne u nekoliko klikova : raspored, kalendar, aktivnosti, nastavni materijali, obavijesti, uplate, mail, forumi…

STUDENTI O VSITE-U

-          Borna, redoviti student, 2. godina preddiplomskog studija

„Moje iskustvo studiranja na VSITE-u je fantastično! Najviše mi se sviđaju predavači koji su vrlo susretljivi, znaju kako doprijeti do studenata i objasniti im gradivo. Odgovore na sva pitanja, te organiziraju zajedničko učenje ako je to potrebno. Djelatnici u referadi su vrlo susretljivi i pomognu oko bilo kakvih problema. Cijela atmosfera na faksu je vrlo pozitivna i zabavna. Super mi je što imamo  studentsku knjižnicu u kojoj se može ponavljati gradivo ili popiti kava.“

  • Renato, završen preddiplomski studij, smjer programiranje

„Za VSITE sam se odlučio iz tri razloga: bio je jeftiniji nego drugi IT fakulteti, svaki student je dobio potpuno novi laptop i fakultet mi je bio blizu. Tijekom školovanja mi se posebno svidjela mogućnost odlaska na predavanja u jutarnju ili popodnevnu smjenu što mi je jako olakšalo usklađivanje s poslovnim obavezama. Volim programirati i sukladno tome sam odabrao smjer, a za profesore sa smjera imam samo pohvale. Iako je riječ o privatnom fakultetu, pronalazak posla mi nije bio problem, štoviše posao sam našao već na trećoj godini studiranja.“

  • Ivan, izvanredni student, 4. godina preddiplomskog studija, smjer programiranje

„ Ako razmišljaš o IT-ju i kako krenuti u sve to, VSITE je pravo mjesto za to jer se počinje od osnova, korak po korak, pa se na kraju i zahtjevnije gradivo može savladati. Profesori i referada su izuzetno pristupačni i uvijek spremni pomoći. Prije nego što sam upisao VSITE radio sam bezvezne poslove, a evo danas radim kao programer.“

  • Mario, izvanredni student, 3. godina preddiplomskog studija

„Toplo preporučam VSITE. Fakultet nudi puno znanja i mogućnosti, među profesorima i studentima vlada kolegijalnost, a predmeti su zanimljivi i korisni za svijet IT-a. Sve u svemu odličan fakultet.“

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.