Veleučilište Velika Gorica

Upisi u tijeku!

About

Veleučilište Velika Gorica je visokoobrazovna ustanova koja provodi pet stručnih i tri diplomska specijalistička stručna studija čiji se nastavni programi realiziraju uz pomoć suvremenih tehnologija koje se konstantno nadopunjavaju, obnavljaju te omogućavaju svojim polaznicima lakši prijenos znanja koje će im, izlaskom na tržište rada, osigurati zapošljavanje i napredovanje u poslu, odnosno egzistenciju u nekoj od današnjih suvremenih organizacija.

Cilj Veleučilišta Velika Gorica jest da se obrazovanjem studenata u specifičnim područjima struke doprinese općem razvoju sustava obrazovanja te time osigura dovoljna količina i kvaliteta visokoobrazovanog kadra. Potrebu za obrazovanjem određenih kadrova pokazuje konstantna analiza tržišta ljudskih potencijala gdje je ustanovljen nedostatak stručnjaka pojedinih struka zbog čega se na Veleučilištu Velika Gorica provode studiji koji se pojavljuju po prvi puta u obrazovnom procesu ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. Upravo zbog drukčijeg pristupa obrazovanju svojih studenata te stvaranja novih vrijednosti za potrebe gospodarstva, Veleučilište Velika Gorica svrstalo se među prve tri visokoškolske ustanove takvog tipa u Hrvatskoj po broju upisanih studenata.
Trenutno je na Veleučilištu Velika Gorica upisano oko 1500 redovnih i izvanrednih studenata.

Misija i vizija

Današnji brzi napredak tehnologija korištenih u područjima tehničkih struka, ne zadovoljava više tromi sustav školovanja već fleksibilan sustav prilagodljiv potrebama i potražnji na tržištu. Kako bi se upravo ovakav sustav obrazovanja mogao primijeniti na Veleučilištu Velika Gorica, uvedene su upisne kvote s maksimalnim brojem od 30 studenata po grupi što je u skladu s Bolonjskim procesom, a koji omogućuje studentima interaktivan rad s predavačima odnosno daje garanciju na kvalitetu nastave te postavlja studenta u centar obrazovnog procesa.

Misija

‘Kao visokoobrazovna ustanova provodimo stručne i specijalističke diplomske stručne studije i prilagođavamo se potrebama današnjeg tržišta, vodeći računa da studenti tijekom studiranja dobiju potrebno teorijsko i praktično znanje koje će im osigurati lakše zapošljavanje na tržištu rada. Cilj nam je da ta znanja, koja kroz svoj studij studenti stječu, budu primjerena najnovijim spoznajama i tehnologijama današnjeg svijeta znanosti i struke.

Primjeren broj studenata po pojedinim studijima i stavljanje studenata u centar obrazovnog sustava, uvođenje fleksibilnih studijskih programa te njihovo prilagođavanje stvarnim potrebama u gospodarstvu, kao i mnoštvo drugih noviteta, smisao je i vodilja po kojoj Veleučilište Velika Gorica razvija svoj nastavni proces.

Vizija

Vizija Veleučilišta Velika Gorica je biti renomirana i tehnološki suvremena obrazovna ustanova s jedinstvenim studijskim programima na području jugoistočne Europe. Razviti vlastiti nastavni kadar koji će pružati studentima visokostručno specifično obrazovanje te cjeloživotno usavršavanje. Integrirati sa gospodarstvom kao sastavnim dijelom obrazovanja i biti fleksibilna obrazovna ustanova spremna na konstantno prilagođavanje potrebama u gospodarstvu i pomagati njegovom razvoju.

Strategija

Veleučilište Velika Gorica je u svojih gotovo 12 godina postojanja uspostavilo sve preduvjete za svoj rad te se usmjerilo prema stalnom unaprjeđivanju nastavnog procesa na svim razinama te uspostavi novih obrazovnih programa. Kao mladoj ustanovi, do ostvarivanja željenog stupnja razvoja predstoji čitav niz potrebnih aktivnosti i unutarnjih kontinuiranih poboljšanja što određuje i njezinu razvojnu strategiju. Razvijanje postojećih programa obrazovanja i stvaranje novih, s ciljem širenja na nova tržišta, upućuje na ekspanziju kao opciju razvojne strategije.

Svjesno određenih potražnji na tržištu, Veleučilište Velika Gorica je uspostavilo specijalističke studije u najtraženijim strukama ustrojenih studija čime omogućuje sadašnjim studentima nastavak obrazovanja na jednogodišnjem ili dvogodišnjem specijalističkom studiju. Na specijalistički studij, osim vlastitih studenata, Veleučilište upisuje i studente drugih visokih škola. Time se dodatno povećava mogućnost širenja na tržište prema studentima koji pohađaju neku drugu visokoškolsku ustanovu