Škola za grafiku dizajn i medijsku produkciju

About

Grafička škola u Zagrebu baštini tradiciju organiziranog školovanja od 1894. godine kada školovanje završava grupa od 19 knjigotiskarskih strojara.

Obrazovanje odraslih provodi se već preko 45 godina za zanimanja kao što su Grafički tehničar pripreme, tiska i dorade. U sektor grafike od prije pet godina ulaze i audio vizualne komunikacije odnosno web dizajn. Dakle Grafička škola je pravo mjesto gdje se može steči obrazovanje iz vrlo atraktivnih zanimanja. Audio vizualne komunikacije su sve ono što nas svakodnevno okružuje, od novina, knjiga, web portala, radia ili televizije.

Željeli bi istaknuti da smo mi Državna škola koja radi po programima odobrenim od strane Ministarstav znanosti, obrazovanja i športa po programima i metodama rada koji su iskušani u redovitom procesu obrazovanja. Polaznik kod nas prolazi puni program školovanja ( uključujuči i opčeobrazovne predmete) i po završetku stječe svjedodžbu kojom dokazuje završetak istoga. Nastavu izvode iskusni i visoko educirani profesori sa svim nastavnim sredstvima i pomagalima koja su danas dostupna na tržištu.Stručni dio nastave odvija se u praktikumima škole koji su potpuno opremljeni i omogučuju da polaznik na istima i sam iskuša vježbu koju je prije toga demonstrirao profesor.