Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 mjesec(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

DIZAJNER VRTOVA

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture je osoba koja će tijekom obrazovnog procesa naučiti oblikovati prostor vrta, terase ili balkona. Da bi netko postao uspješan dizajner vrtova mora biti u mogućnosti odabrati stil vrta, raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, znati komunicirati, kvalitetno i brzo izvesti zamišljeni projekt kako bi oblikovao vrt na zadovoljstvo klijenta. Mnogo elemenata u raspoređivanju biljaka i u dizajnu vrta potrebno je objediniti u organiziranu i ugodnu cjelinu vrta, u kojemu će se svatko osjećati »kao doma«.

POŽELJNE OSOBINE

Dizajneri vrta i pejsažne arhitekture moraju biti kreativni i imati razvijenu sposobnost estetske prosudbe. Uz to je važno dobro poznavati dendrologiju. Školovanjem razvijaju smisao za tehničke probleme i prostorne odnose. Važno je da su precizni u radu, spretnih ruku posjedovati vještine vizualizacije projekta. Poželjno je dobro crtati, kako bi se jasno mogli prikazati raznovrsni prostorni odnosi.

GDJE RADE DIZAJNERI  VRTNE I PEJSAŽNE ARHITEKTURE?

  • u vlastitim tvrtkama za projektiranje, izvođenje i održavanje vrtova,
  • vrtnim centrima,
  • građevinskim i arhitektonskim tvrtkama i agencijama.

VERIFICIRANI PROGRAM:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Dva puta tjedno, srijeda i četvrtak od 17-20.15 sati tijekom šest mjeseci od studenog do svibnja mjeseca.

PROGRAM:

OSNOVE DIZAJNA VRTOVA

Usvajanje znanja o povijesnom razvitku vrtova i zakonskoj regulativi. Usvajanje znanja  dendrologije i  vrstama drveća i grmlja, kao i  trajnicama, jednogodišnjim biljkama ,cvijeću i travnjacima.

Razvijanje umijeća tehničkog predočavanja kroz crtež u tlocrtu i pogledu, te prikaza elemenata potrebnih za prezentaciju projekta.

PROJEKTIRANJE VRTOVA

Usvajanje znanja o osnovama projektiranja pojedinih prostora vrta, te zakonitosti projektiranja elemenata vrta. Razvijanje sposobnosti snalaženja i orijentacije kako u prostoru tako i u prostornim prikazima, te stjecanje umijeća projektiranja vrta prema namjeni prostora, kao što su manji vrt, atrij, terase i balkoni, zimski vrtovi i mnogi drugi. Važan element je savladavanje svih vrsta instalacija u vrtu kao i  vještine izrade troškovnika. Projektiranje savladavamo kroz prostoručno crtanje kao i upoznavanje sa auto CAD programom i načinom izrade 2D crteža i 3D modela, vizualizacija.

VJEŽBE UREĐENJA VRTOVA

Razvijanje umijeća izrade projekta atrija, dječjeg igrališta i vrta uz manju obiteljsku kuću s potpunom dokumentacijom. Usvajanje znanja o vrstama vrtlarskih radova od sadnje, održavanja i posjeta rasadniku. Izrada kompletnog završnog projekta.

POSEBNE METODE NASTAVE:

U nastavi sudjeluju gosti predavači koji su renomirani i odabrani stručnjaci iz područja projektiranje navodnjavanja, kompjuterski programi za projektiranje vrtova, 3D i fotosimulacije. Terenska nastava i izvodljivost projekta.
Učilište već treću godinu za redom raspisuje natječaj za uređenje vrta i okućnice . Polaznici za završni rad imaju mogućnost napraviti cijeli projekt za stvarnog investitora.Polaznicima je pružena mogućnost intervjua sa investitorom, izmjera parcele i sva potrebita dokumentacija za projekt. Svaki projekt sadržavati će tehnički opis uređenja, popis i cjenik predviđenih radova i materijala te sve ostale detalje potrebne za preobrazbu vrta.

PREDAVAČI:

Mentori klase u dizajnu vrtova su Ana Horvat dipl.ing.agr. i Karmen Štimac dipl.ing.arh., dugogodišnji suradnici Učilišta Profokus. Posjeduju sve osobine stručnih mladih predavača vrlo ugodnih osoba predanih radu. Tim predavača čine i stručni gosti iz područja dizajna, planiranja i izvedbe vrtova.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.
Tijekom 23. godine Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natječajima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u ožujku sa najpovoljnijim uvjetima.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.