Fitoaromaterapeut - Zagreb

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 185 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

UPISI U TIJEKU!

 

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Fitoaromaterapeut tijekom obrazovanja usvaja znanja o uporabi ljekovitih biljaka, njihovih ekstrakata i eteričnih ulja u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U verificiranom programu, osim temeljnih znanja iz anatomije i fiziologije, uče se i osnove botanike i fitokemije te biokemijske osnove biljaka i njihove ljekovitosti. Usvaja se znanje iz patofiziologije (organski temelji bolesti) i predlažu se terapeutske strategije za rješavanje  zdravstvenih problema.

Polaznik stječe znanja o uporabi ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Cilj praktične nastave je spraviti sve ljekovite oblike biljaka koji se mogu izrađivati bez složenijih tehnologija, od tinktura, vodenih ekstrakata, čajnih smjesa, uljnih macerata, preko sirupa, supozitorija, vagitorija, kapi za nos do kapsula i oleokapsula različitih tipova. Poseban dio praktične nastave obuhvaća izradu prirodne kozmetike, od tonika, ulja, pilinga, do složenih prirodnih emulzijskih sustava i sredstava za osobnu higijenu s najnovijim prirodnim generacijama tenzida.

Nastava polaznika Učilišta Profokus

POŽELJNE OSOBINE

Program je namijenjen liječnicima/liječnicama, farmaceutima i drugim medicinskim djelatnicima koji u svojoj praksi primjenjuju ljekovito bilje i eterična ulja. Fitoaromaterapeut treba biti osoba koja je spremna pomagati drugima. Predznanje iz područja medicinskih znanosti nije nužno, ali osoba bez takvog predznanja treba biti spremna naučiti i sama razvijati i usvajati znanja tijekom cijelog svog rada u praksi.

GDJE RADE FITOAROMATERAPEUTI?

  •  u tvrtkama i obrtima koji se bave savjetovanjem ljudi o primjeni biljaka, njegom tijela i masažom, izradom kozmetičko-toaletnih preparata, proizvodnjom dodataka prehrani, uvozom i izvozom dodataka prehrani i kozmetičko-toaletnih preparata, konzultantskim poslovima u navedenim područjima;
  • u specijaliziranim trgovinama i, ovisno o prethodno završenoj edukaciji, u biljnim ljekarnama;
  • na poslovima kategoriziranim u ostalim djelatnostima humane medicine.

Nastava polaznika Učilišta Profokus

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU

Program usavršavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom - usavršavanje za fitoaromaterapeuta/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Cjelodnevna nastava se održava svaka tri tjedna, vikendom.

Različiti ciklusi obrazovanja za različite obrazovne centre:

  • Zagreb
  • Rijeka
  • Split

Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada te je nastavu moguće slušati i ONLINE.

PROGRAM:

ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA

Polaznici usvajaju znanja o anatomiji i fiziologiji, kako je ljudsko tijelo građeno, kako funkcionira u zdravlju i kakvi su mehanizmi koji omogućavaju očuvanje zdravlja.

BOTANIKA I FITOKEMIJSKE OSNOVE

Kroz kraći niz predavanja polaznici uče o ljekovitim biljkama, njihovoj građi, klasifikaciji, kemijskom sastavu te stječu znanja u prosudbi kvalitete biljaka i biljnih ekstrakata.

PRAKTIČNA NASTAVA FITOAROMATERAPIJE

Ovo je najopsežniji predmet u kojem se stječu znanja o patofiziološkim temeljima bolesti pojedinih organskih sustava, izradi terapeutski strategija bolesti i poremećaja, ali i o praktičnoj izradi biljnih pripravaka za pojedine bolesti i tegobe.

IZLET U PRIRODU

Izlet u prirodu obuhvaća proučavanje ljekovitog bilja u njihovom prirodnom staništu. Većina bilja teorijski je učena na prethodnoj nastavi. Polaznici se susreću s građom bilja, ponavljaju njihovu namjenu te oblike u kojima se najčešće koriste (sušeni cvijet, ulje, list). Na izlet u prirodu polaznici idu u Lokve (Gorski kotar), u dolinu rijeke Žrnovnice i na obronke Mosora - ovisno u kojem gradu polaznici prate program (Zagreb, Rijeka, Split).

Terenska nastava polaznika Učilišta Profokus

POSEBNOSTI PROGRAMA / PREDAVAČI:

Ovaj program je najprofesionalnije osmišljen program iz područja fitoaromaterapije u Republici Hrvatskoj. Program se izvodi u suradnji sa Studijom Aromedica iz Rijeke pod stručnim vodstvom glavnog menttora, dr.med. Valtera Ajmana.

Stručni mentor dr.med. Valter Ajman

POLAGANJE ISPITA

Pismeni ispit iz svakog predmeta.

ZAVRŠNI RAD

Polaznici dobivaju temu za završni rad u kojem polaznik prezentira svoje istraživanje i stečena znanja o zadanoj temi.

UVJETI ZA UPIS:

U program usavršavanja za obavljanje poslova fitoaromaterapeuta/ice za upis je potrebna prethodno završena minimalno srednja medicinska, farmaceutska, stomatološka, kozmetička, kemijska ili srodna škola ili prethodno najmanje dvogodišnje iskustvo na poslovima u laboratoriju za ekstrahiranje ljekovitih svojstava iz biljaka i sl. ili je potrebno polagati pismeni klasifikacijski testić.

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Nastava polaznika Učilišta Profokus:

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.