Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Fitoaromaterapeut - Zagreb

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 185 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Fitoaromaterapeut tijekom obrazovanja usvaja znanja o uporabi ljekovitih biljaka, njihovih ekstrakata, eteričnih ulja, u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U verificiranom programu, osim temeljnih znanja iz anatomije i fiziologije, ističu se i osnove botanike i fitokemije, te biokemijske osnove biljaka i njihove ljekovitosti. Usvaja se znanje iz patofiziologije (organski temelji bolesti) i psihosomatske medicine temeljene na principima kineske tradicionalne medicine (psihosomatski uzroci i posljedice bolesti). Polaznik stječe znanja o uporabi ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Cilj praktične nastave je spraviti sve ljekovite oblike biljaka koji se mogu izrađivati bez složenijih tehnologija, od tinktura, vodenih ekstrakata, čajnih smjesa, uljnih macerata, preko sirupa, supozitorija, vagitorija, kapi za nos do kapsula i oleokapsula različitih tipova. Poseban dio praktične nastave obuhvaća izradu prirodne kozmetike, od tonika, ulja, pilinga, do složenih i modernih prirodnih emulzijskih sustava i sredstava za osobnu higijenu s najnovijim prirodnim generacijama tenzida.

POŽELJNE OSOBINE

Program je namijenjeni liječnicima/liječnicama, farmaceutima i drugim medicinskim djelatnicima koji u svojoj praksi primjenjuju ljekovito bilje i eterična ulja. Fitoaromaterapeut treba biti osoba koja je spremna pomagati drugima. Predznanje iz područja medicinskih znanosti nije nužno, ali osoba bez takvog predznanja treba biti spremna naučiti i sama razvijati i usvajati znanja tijekom cijelog svog rada u praksi.

GDJE RADE FITOAROMATERAPEUTI?

  • u tvrtkama i obrtima koje se bave savjetovanjem ljudi o primjeni biljaka, njegom tijela i masažom, izradom kozmetičko-toaletnih preparata, proizvodnjom dodataka prehrani, uvozom i izvozom dodataka prehrani i kozmetičko toaletnih preparata, konzultantskim poslovima u navedenim područjima
  • specijaliziranim trgovinama, i ovisno o prethodno završenoj edukaciji, i biljnim ljekarnama
  • na poslovima kategoriziranim u ostalim djelatnostima humane medicine

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU:

Program usavršavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske pod nazivom - usavršavanje za fitoaromaterapeuta/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Cjelodnevna nastava svaka dva tjedna, vikendom. Različiti ciklusi obrazovanja za različite obrazovne centre Zagreb- Gundulićeva 34 i  Rijeka,- Strossmayerova 13.

PROGRAM:

ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA

Usvajanje znanja o anatomiji i fiziologiji, kako je ljudsko tijelo građeno, kako funkcionira u zdravlju i kakvi su mehanizmi koji omogućavaju očuvanje zdravlja.

BOTANIKA I FITOKEMIJSKE OSNOVE

Kroz kraći niz predavanja polaznici uče o ljekovitim biljkama, njihovoj građi, klasifikaciji, kemijskom sastavu, stječu znanja u prosudbi kvalitete biljaka i biljnih ekstrakata.

PRAKTIČNA NASTAVA FITOAROMATERAPIJE

Ovo je najopsežniji predmet u kojem stječu se znanja o patofiziološkim temeljima bolesti pojedinih organskih sustava, psihosomatska medicina, ali i praktična izrada ljekovitih oblika biljaka za pojedine bolesti i tegobe.

UVJET UPISA:

U program usavršavanja za obavljanje poslova Fitoaromaterapeuta/ice može se upisati osoba koja je završila srednju školu odgovarajućeg smjera ili bilo koju srednju školu uz prethodno najmanje dvogodišnje iskustvo na poslovima fitoaromaterapije.

POSEBNOSTI PROGRAMA:

Ovaj program je najprofesionalnije osmišljen program iz područja fitoaromaterapije u Hrvatskoj. Program se izvodi u suradnji sa Studijom Aromedica iz Rijeke i pod stručnim vodstvom dr.med. Valtera Ajmana. Sunčica Remenar mag.educ.biol.et chem.  predavač botanike u Zagrebu i Marina Kukalj Banović, mag.pharm, predavač predmeta botanike u Rijeci.

POLAGANJE ISPITA:

Pismeni ispit iz svakog predmeta.

ZAVRŠNI RAD:

Tijekom zadnjeg semestra polaznici dobivaju temu za završni rad u kojem polaznik prezentira svoje znanje, istraživanje i praktičnu izvedbu.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u ožujku sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.