Poslovno pregovaranje u prodaji

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena:
250 EUR + PDV

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

23. studenoga 2023. 09:00 - 16:00 h

Kao druga i središnja faza u trilogiji prodaje, pregovaranje  je proces u kojemu dvije strane zadovoljavaju svoje potrebe pravednom podjelom dobivenog i nedobivenog. U pregovaranju se kombiniraju sustavi verbalne i neverbalne komunikacije. Tako primjerice, učinkoviti pregovarači slušaju puno više nego što pričaju, posebice kada im nasuprot sjede agresivni (tvrdi) sugovornici. Većina toga što se daje i želi dobiti uzrokuje određeno neslaganje jer strane imaju različite interese i vlastitu percepciju pregovaračke situacije. Način na koji pristupamo pregovorima treba biti naš promišljen izbor, dio naše strategije i naše pripreme. Vrijednost ustupaka za kupca često je, naime mnogo manja nego naš trošak i obrnuto. Kod pregovaranja nikada nemojmo emotivno reagirati, izgubiti strpljenje, provocirati i vrijeđati, niti pristati na nešto što ne želimo. Držimo se onoga što smatramo zadovoljavajućim minimumom dogovora (BATNA)! Ako se to ne dogodi, uvijek možemo ustati i otići.

Upravo na radionici „Poslovno pregovaranje u prodaji“ polaznici usavršavaju svoje sposobnosti neophodne da bi bili kompetentniji i uspješniji pregovarači. Na primjerima iz stvarnog poslovnog okruženja i iskustava predavača, polaznici timski i pojedinačno pregovaraju čak 2/3 predviđene satnice. Uz to zajednički analiziraju i predavačev autorski stručni tekst koji radi pravodobne pripreme dobivaju emailom dan ranije. Umjesto da uzaludno nastojite kontrolirati vanjske okolnosti, više vremena posvetite usavršavanju znanja, vještina i sposobnosti koje su neophodne da biste bili još kompetentniji pregovarač u prodaji. Ova radionica je sjajna prilika za to!

Specijalistički seminar Poslovno pregovaranje u prodaji dio je naprednog programa usavršavanja u području prodaje: Prodajna Akademija

Predavač: doc. dr. sc. Davor Perkov

Mjesto održavanja predavanja i radionica: TRINOM, Strojarska cesta 24, Zagreb 

Sadržaj seminara Poslovno pregovaranje u prodaji:

  • Koji su obvezni elementi vrhunske pripreme za pregovaranje?
  • Pet strategija pregovaranja (prema G. Tudoru)
  • Razlika između distributivnog i integralnog pristupa pregovaranju (prema Lewicky, et al.)
  • Šest taktika za integrativne (principijelne) pregovore
  • Osam koraka u prodajnom pregovaranju
  • Kako prevladati „strah od mrtve točke“?
  • Određivanje najbolje alternativne inačice (BATNA)
  • Kako postati „win-win“ pregovarač (prema poslovnoj školi Harvard)?
  • Tko su i kako se postaviti prema teškim (agresivnim) pregovaračima kod kojih je maksimalno izražena želja za jednostranom pobjedom?
  • Zašto je važno razviti umijeće slušanja?
  • Kojih je sedam najčešćih psiholoških tipova pregovarača, kako ih prepoznati i kako im parirati?

KOTIZACIJA:

Redovita cijena seminara:

  • 250,00 € (1.883,63 kn) + PDV

Promotivna cijena za prijave do 9. studenoga:

  • 229,00 € (1.725,40 kn) + PDV

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.


U slučaju više zainteresiranih polaznika unutar organizacije, u mogućnosti smo ponuditi InHouse radionicu prilagođenu primjerima iz poslovanja klijenta. Uz sam trening provodimo pripremne i popratne aktivnosti, a vrijeme edukacije i lokaciju prilagođavamo klijentu.


Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu programa. Redovnim studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.


Za polaznike su osigurani ručak i materijali na svim predavanjima. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom programu.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.