Modni dizajner II

Trajanje: 1 godina(e)
Rok prijave: Otvorene prijave
EduCentar cijena: Na upit
Pošalji upit za program

Opis

UPISI U TIJEKU!

Rad polaznika Učilišta Profokus

MODNI DIZAJNER

Modni dizajner je osoba koja će tijekom obrazovnog, verificiranog procesa savladati crtanje, kolorit i modne figure. Zahvaljujući tim stečenim znanjima, maštovitost modnih dizajnera će dobiti čvrst temelj za kreiranje različitih vrsta odjeće i modnih dodataka. Tijekom obrazovanja i praktičnih vježbi dizajner stječe znanja pomoću kojih samostalno realizira nacrtanu kolekciju. To znači da samostalno zna izraditi kroj, iskrojiti tkaninu i sašiti prototip.

Modni dizajner je umjetnik koji crtež s papira i svoju maštu pretvara u stvarnost, bez obzira radi li se o zimskom kaputu ili svečanoj haljini. Njemu je zadaća neprestano stvarati novo i drukčije, ljepše i udobnije, u skladu s formom i bojom. To su veliki estetski zahtjevi za koje je potrebno – obrazovanje.

Rad polaznika Učilišta Profokus

KOME JE NAMIJENJEN PROGRAM MODNOG DIZAJNA?

Program je namijenjen svima onima koji su maštoviti, kreativni i vole stvarati nove oblike, a uz to su spremni uporno učiti i vježbati kako bi modne kreacije iz mašte mogli pretvoriti u stvarne odjevne predmete. Također, namijenjen je svima koji žele steći dodatna znanja iz područja modnog dizajna kako bi mogli eksperimentirati i proizvesti vlastite kolekcije te nakon formalnog obrazovnog ciklusa, samostalno dizajnirati i tražiti svoje mjesto na modnom tržištu.

VERIFICIRANI PROGRAM

Program usavršavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom - usavršavanje za modnog dizajnera/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

Rad polaznika Učilišta Profokus

ŠTO SVE NUDI PROGRAM ZA MODNOG DIZAJNERA?

Program pruža konkretna znanja i praktične vještine u osmišljavanju odjeće. Kroz prostoručno crtanje polaznici uče kako predočiti modne ilustracije, a u programu Illustrator uče kako modne kolekcije digitalno predočiti kako bi bili što brži i konkurentniji na modnoj sceni. Načinom crtanja u Illustratoru dizajneri predočavaju modnu ilustraciju, tehnički crtež i cjelokupnu kolekciju sa svim podacima koje ona sadrži. Uz crtanje, polaznici savladavaju konstruiranje odjeće po francuskoj metodi te uče kako izraditi konstrukcije za vrlo zahtjevne i konkretne odjevne predmete.

Unutar predmeta Tehnologija izrade odjeće polaznici uče šivati odjevne predmete prema pravilnom tehnološkom redoslijedu izrade odjeće na industrijskim šivaćim strojevima. Tijekom nastave uče kako postaviti formu i boju unutar odjevnog predmeta te kako odrediti vrstu tkanina, pletiva, pozamanterije i ostalih vrsta materijala, kao i njihov sklad u odjevnom predmetu i kolekciji. Savladavaju proporcije, utvrđuju širine i dužine na zadanim modelima, kao i postupke gradiranja, pozicije i uklanjanja ušitka postupkom modeliranja. U praktičnom dijelu, samostalno šivaju iskrojene dijelove odjeće te prate pravilan tehnološki postupak prema izrađenom vlastitom kroju uz mentorski nadzor i konzultacije.

KOLIKO TRAJE PROGRAM I TKO SU PREDAVAČI?

Program za Modnog dizajnera traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po rasporedu tri puta tjedno u jutarnjoj klasi. Predavači su stručnjaci za konstrukciju, dizajn i tehnologiju kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica, Andreja Dandić, tekstilni tehnolog, Mirijam Martić modna dizajnerica (vježbe konstrukcije odjeće) i Nikolina Galista dipl.ing.teks.teh. (vježbe računalno crtanje).

Rad polaznika Učilišta Profokus

KOJE SU POSEBNOSTI PROGRAMA?

Tijekom obrazovanja polaznici kreiraju kolekcije uz stručno vodstvo mentora, a pristup svakom polazniku je individualan. Uz to, tijekom školovanja svi polaznici mogu sudjelovati na modnim revijama, izložbama i organiziranim studijskim putovanjima, a posebnost je i suradnja s uglednim kazališnim i filmskim kućama te ateljeima.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.

Tijekom 25 godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90% polaznika se zaposlilo u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Rad polaznika Učilišta Profokus

UVJETI ZA UPIS

Završena srednja škola te položeni ispiti iz prve godine Modnog dizajna na Učilištu Profokus.

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Rad polaznika Učilišta Profokus:

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.