Preddiplomski stručni studij: graditeljstvo (redovni | izvanredni)

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

Studij graditeljstva na TVZ-u izvodi se, prateći razvoj i nove smjerove u graditeljstvu, već preko 50 godina. Od 2006. godine trogodišnjem preddiplomskom studiju dodali smo diplomski studij, koji su upisali mnogi inženjeri s već bogatim iskustvom iz vođenja gradilišta, projektiranja, vođenja građevinskih tvrtki i slično te svojom zrelošću obogatili studij.

Studij svojim programom udovoljava sve izraženijim zahtjevima poput podizanja energetske učinkovitosti, štednje energije, podizanja sigurnosti sustava od poplava, sprečavanje pojava klizišta i slično. Studij je tako namijenjen osobama koje žele razvijati svoje stvaralaštvo i raditi na originalnim projektima te se kontinuirano usavršavati.

S dragocjenom tradicijom te kontinuiranim osuvremenjivanjem i uvođenjem novih sadržaja pa i novih usmjerenja, ovaj studij prati razvoj struke i priprema studente za rad odmah nakon završetka studija – i u budućnosti. Kvalitetu studija dokazuju mnogi završeni studenti svojim svakodnevnim radom.

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Preddiplomski studij graditeljstva trogodišnji je studij koji vodi prema diplomi stručnog prvostupnika inženjera građevinarstva. U pripremi studija i izvedbi nastave, osim zaposlenika TVZ, sudjeluju i vanjski suradnici – zaposlenici građevinskih tvrtki, te se u suradnji s njima značajan dio nastave provodi kroz terensku nastavu i stručnu praksu.

Prva godina studija bazira se na upoznavanju s osnovama građevinske statike, matematike, građevinskih materijala, elemenata zgrada te geologije. Na drugoj godini uvode se konstruktivni, geotehnički i predmeti niskogradnje, te predmeti poput Građevinskih strojeva i Terenske nastave u sklopu koje studenti odrađuju 1. stručnu praksu na gradilištu. Za posljednju godinu studija biraju između četiri usmjerenja:

  • Građevinsko poduzetništvo,
  • Niskogradnju,
  • Okoliš u graditeljstvu,
  • Visokogradnja.

U sklopu Završnog rada odrađuje se 2. stručna praksa te smatramo da su naši prvostupnici sa završetkom studija osposobljeni za rad u struci.

Preddiplomski stručni studij graditeljstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu orijentiran je na građevinsku struku – kroz stručne prakse te specifična znanja naših zaposlenika i vanjskih suradnika. Posebno smo ponosni na vrhunsko opremljeni Laboratorij za materijale u kojem samostalno istražujemo i mjerimo fizikalna i mehanička svojstva građevinskih materijala.

Od akademske godine 2015./2016. organiziran je i izvanredan preddiplomski stručni studij koji omogućuje zaposlenim studentima pohađanje nastave u poslijepodnevnim satima tijekom radnog tjedna, iznimno i subotom.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Ishodi dodiplomskog studija graditeljstva

Stručni studij graditeljstva traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručnog/ne prvostupnika/ce (baccalaureus) inženjera/ke građevinarstva (bacc. ing. aedif.).

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program redovnog i izvanrednog preddiplomskog stručnog studija graditeljstva je jednak. Razlika je isključivo u terminu održavanja nastave.

Nastavni plan i program – 2020/21 – redoviti

Nastavni plan i program – 2020/21 – izvanredni

UVJETI UPISA

REDOVNI

Upisna kvota  se nalazi na sljedećem linku https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx , a vrednuju* se:

Ocjene iz srednje škole 40%
Obavezni dio državne mature  
   – Hrvatski jezik B 0%
   – Matematika A 50%
   – Strani jezik B 0%
Izborni dio državne mature  
    – Informatika ili Fizika  
 

*Izravan upis donose izvanredni rezultati na natjecanjima.

*Pristupnik ne mora položiti niti jedan od dva navedena predmeta. Polaganjem jednog predmeta stječu se dodatni bodovi. Najbolji rezultat vrednovat će se s 10.0%.

IZVANREDNI

Kvota izvanrednih studenata graditeljstva se nalazi na sljedećem linku https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx. Razredbeni postupak obuhvaća vrednovanje uspjeha u srednjoj školi/državnoj maturi i radnog staža u struci.

Cijena ECTS boda za izvanredne studente iznosi:

Cijena koju plaća pravna osoba 200 kuna/bod
Studenti sami plaćaju studij (fizičke osobe) 200 kuna/bod
Studenti sami plaćaju studij (fizičke osobe) i imaju uvjete za povlašteni status vezano uz Domovinski rat 150 kuna/bod
Studenti koji nisu državljani EU ili nemaju hrvatsko državljanstvo 250 kuna/bod
 

STUDENTSKA SLUŽBA

Studentska služba nalazi se na lokaciji Većeslava Holjevca 15.

telefon: 01/ 5595 465

E-mail: iva.rebic@tvz.hr

E-mail: ivana.novak@tvz.hr

(napisati JMBAG, studij, te godinu studija prilikom slanja upita)

Potvrde o statusu studenta mogu se ispisati na studomatu u auli Graditeljskog odjela ili putem aplikacije e-građani.

Obavijesti studentske službe nalaze se na https://moj.tvz.hr/studijigra/prikaz/nast.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.