Preddiplomski stručni studij: informatika

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

S diplomom programa stručnog studija informatike možete samostalno obavljati poslove organizacije, primjene i projektiranja naprednih informatičkih tehnologija, kao i koncipiranja i realiziranja dizajnerskih i multimedijskih rješenja.

Kvaliteta nastavnog programa je prepoznata i od strane gospodarstva, što se očituje brzim zapošljavanjem završenih inženjera u raznim javnim i privatnim poduzećima, kao i njihovom željom za nastavkom obrazovanja na Specijalističkom studiju informatike.

Struktura nastavnih sadržaja je određena tako da je prva godina zajednička za sva tri smjera, a nakon prve se godine studenti opredjeljuju i specijaliziraju za jedan od tri smjera.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni studij informatike traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručnog/ne prvostupnika/ce (baccalaureus) inženjera/ke informacijske tehnologije (bacc. ing. techn. inf.).

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

SMJER ORGANIZACIJA I INFORMATIZACIJA UREDA (OIU) namijenjen je organiziranju i održavanju rada u informatiziranom uredu. Uključuje poslove projektiranja, primjene i održavanja LAN-a i WAN-a u administrativnim informacijskim sustavima temeljenima na UNIX, Linux i Windows platformama, admini striranje baza podataka ili računalnog informacijskog sustava, predlaganje proširenja i modifikacije, savjetovanje o sigurnosti, razvijanje aplikacija primjenom suvremenih alata, prilagodbu, testiranje i uvođenje gotovih aplikacija.

SMJER ELEKTRONIČKO POSLOVANJE (ELPO) namijenjen je razvijanju i održavanju poslovanja pomoću interneta, što uključuje poslove upravljanja nastupa tvrtke na internetu, uspostavu i vođenje virtualnih timova, provjeru sigurnosti informatičkog sustava, nadzor i mjerenje kvalitete usluge elektroničkog poslovanja te posredovanje u poslovanju.

SMJER INFORMATIČKI DIZAJN (ID) obrazuje studente za samostalan rad na području grafičkog dizajna, web dizajna i dizajna multimedije. Detaljno se pristupa vizualnom komuniciranju i dizajniranju zadanih sadržaja za klasični i digitalni tisak. Rade se projekti koji uključuju koncipiranje i izradu web stranica suvremenim alatima. U opremljenim se laboratorijima stječu iskustva iz digitalne fotografije, videa i računalne montaže. Razvijaju se znanja o organizaciji i modernim načinima komunikacije za kvalitetnu realizaciju dizajnerskih i multimedijskih projekata.

Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Program je osmišljen kako bi vas educirao da postanete važan član bilo kojeg inženjerskog tima i drugih stručnjaka u području organizacije, elektroničkog poslovanja i informatičkog dizajna. Također s ovim programima možete biti uključeni u rane faze izgradnje projekata gdje se donose ključne odluke i gdje će vaš doprinos biti prepoznat.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij.
Nastave na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta.

Obzirom da se radi o stručnom studiju, vrlo je malen broj općih predmeta – matematika, fizika, strani jezik i kineziološka kultura, dok ih je čak 29 stručnih. Plus stručna praksa u zadnjem semestru, naravno.
Omjer općih i stručnih predmeta podjednak je na sva tri smjera, a o kojim se konkretno predmetima radi, s kolikim ECTS opterećenjem i koji ih profesori izvode pogledajte na stranicama izvedbenog plana.

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Vrbik 8 (prizemlje), 10000 Zagreb

tel: + 385 (0)1 5603 944

e-mail: nbozic@tvz.hr

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.