Preddiplomski stručni studij: mehatronika

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

S diplomom programa stručnog studija mehatronike moći ćeš samostalno obavljati poslove projektiranja i održavanja mehatroničkih sustava.
Po završetku stručnog studija bit ćeš osposobljen za posao u proizvodnim djelatnostima, organizacijama te javnim i privatnim poduzećima i gospodarskim subjektima kao što je metaloprerađivačka i elektrostrojarska industrija, farmaceutska i prehrambena industrija, proizvodnja bijele tehnike i svih ostalih mehatroničkih uređaja. Fokus – Na studiju mehatronike fokusiramo se na kontinuirano praćenje napretka tehnologija kako bismo pratili razvoj u industrijskom svijetu. Mehatronika je interdisciplinarna kombinacija i interakcija komponenti i modula strojarstva, elektronike i računarstva u mehatroničkim sustavima. Studenti stječu između ostalog znanja iz područja automatike, robotike, ugradbenih računalnih sustava, senzorike, elektromotornih pogona i osnova poduzetništva.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni studij mehatronike traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka mehatronike.

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Na studiju ne postoje dodatni smjerovi, student ima mogućnost odabira s popisa obaveznih izbornih kolegija.

Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

Kako bismo vam približili ovaj interdisciplinarni inženjerski svijet sklopili smo mnoštvo sporazuma o suradnji s gospodarstvom, gdje ćeš kroz studentsku praksu uz pomoć inženjera rješavati svoje prve inženjerske zadatke i možda ostvariti prve kontakte koji će ti omogućiti zapošljavanje.
Studiranje na mehatronici TVZ-a omogućit će ti korištenje interdisciplinarnih znanja na radnim mjestima projektiranja i održavanja strojeva i automatiziranih industrijskih sustava, a inovativni pristup možeš primijeniti u vlastitom poslu i privatnom poduzetništvu. Ukratko, stečenim znanjem i vještinama možeš pridonijeti implementaciji posljednje industrijske revolucije – Industrije 4.0.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij. Nastava na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta.
Nastavni plan i program potpuno su isti su za redoviti i izvanredni studij

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Vlatka Merlić, dipl.oec (vmerlic@tvz.hr) djelatnica studentske službe

kontakt telefon 01/ 5603947

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.