Fotograf različitih tehnika

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 120 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Pučko otvoreno učilište Zagreb

Kategorija: Tečajevi

Opis

Osposobljavanje za poslove FOTOGRAFA/KINJE RAZLIČITIH TEHNIKA

UVJETI ZA UPIS U VERIFICIRANI PROGRAM: navršenih 15 godina i završena osnovna škola.

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS: završna svjedodžba osnovne škole, domovnica, rodni list i ispunjena upisnica s ugovorom o obrazovanju.

TRAJANJE PROGRAMA: realizira se kroz 3 stupnja u trajanju od 120 šk. sati.

CERTIFIKAT: Na kraju završenog trećeg stupnja, polaže se završna provjera pred komisijom i dobiva uvjerenje o osposobljavanju za poslove "Fotograf/Fotografkinja različitih tehnika"  koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

ODRŽAVANJE NASTAVE: Nastava se održava 2 puta tjedno po 3 školska sata, ponedjeljkom i srijedom od 19 do 21:30 sata (početna i napredna fotografija) i od 18 do 21 sat (digitalna fotografija i Photoshop), obavezno je pohađanje sva tri stupnja. Program se može pohađati i kao hobby (ne polaže se ispit i nema mogućnosti upisa u radnu knjižicu). Sav materijal i alat polaznik dobiva u radionici.


I. STUPANJ - Početni tečaj fotografije

  • U teoretskom dijelu polaznici upoznaju povijest fotografije, fotoaparat i njegove dijelove, kadriranje, materijale i pribor za izradu crno-bijelih fotografija. Uz projekcije i komentiranje fotografija stvaraju se objektivniji kriteriji vrednovanja kvalitete fotografije i upoznaje s radovima domaćih i svjetskih fotografa. U program su uključeni i posjeti izložbama fotografija.
  • Praktični dio sastoji se od snimanja crno-bijelih fotografija, razvijanja negativa i izrade crno-bijelih fotografija (rad u foto laboratoriju).
  • Trajanje: 44 nastavna sata
  • Voditelj: BRANIMIR BUTKOVIĆ

II. STUPANJ - Napredni tečaj fotografije

  • Teoretski dio se bavi razvojem umjetničke fotografije. U praktičnom dijelu nastave bavi se o temi i motivu snimke, tonom u slici, formatom snimke, smještajem unutar formata, bojom u snimci, miješanjem boja, kompozicijom snimaka, plohom, postizanjem dojma dubine, perspektivom.
  • Trajanje: 36 nastavnih sati
  • Voditelj: BRANIMIR BUTKOVIĆ

III. STUPANJ -Tečaj digitalne fotografije i Photoshopa

  • Polaznici se upoznaju s konstrukcijom digitalnih fotoaparata i njihovim funkcioniranjem, principima snimanja digitalnim fotoaparatom, snimanjem u interijeru i eksterijeru, principima digitalizacije, problemima šuma., kreativnim zahvatima na fotografiji. Nastava se provodi u informatičkoj radionici. Koristi se kompjutorski program Adobe Photoshop za obradu fotografija.
  • Trajanje: 40 nastavnih sati
  • Voditelj: ZORAN JELAČA

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.