Kada ste zadnji puta uzeli knjigu u ruke?

EU kohezijska politika, strukturni fondovi i Kohezijski fond te programi zajednice

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 20 sat(i)
EduCentar cijena: 2.290 kn + PDV

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

KRAŠ Auditorium, Ravnice 48, Zagreb

Projektna dokumentacija za sufinanciranje projekata iz EU fondova sve je kompleksnija, jer su i sufinancirani projekti financijski sve veći. Nedavni natječaji raspisani su za projekte ‘teške’ nekoliko milijuna eura. Zbog toga svi koji pripremaju projekte za sufinanciranje moraju savladati osnovne pojmove EU programa (prihvatljivost, prioriteti i ciljevi, indikatori…). I kada angažirate konzultante za pomoć u pripremi od vas se očekuje određeno znanje i aktivno sudjelovanje u pripremi projekata.

Ovaj seminar namijenjen je svim polaznicima koji se žele upoznati s osnovama EU politike i fondova iz kojih Europska unija sufinancira projekte. Polaznici će steći uvid u fondove koji su otvoreni za korištenje institucijama i tvrtkama iz RH. Modul završava prezentacijom praktičnih primjera koji polaznicima slikovito pokazuju mogućnosti i principe korištenja EU fondova. Na modul će voditelj dovesti posebne goste-predavače koji će prenijeti svoja bogata iskustva iz prakse, te upozoriti na sve detalje i zamke koji se pojavljuju na natječajima. Gosti-predavači su vrhunski hrvatski stručnjaci zaposleni kao konzultanti za EU fondove te stručnjaci iz hrvatskih institucija vezanih uz prijavu i izradu projekata za EU fondove.

Sadržaj:

  • Uvod u politike i proračun EU
  • Kohezijska politika: povijesni razvoj, svrha, odrednice, ciljevi i zadatci kohezijske politike, značaj kohezijske politike za Republiku Hrvatsku
  • Europa 2020 – inicijative i ciljevi strategije Europa 2020; važnost ovih inicijativa za naše projekte
  • Strukturni fondovi (Europski fond za regionalni razvoj, Europski socijalni fond), Europski poljoprivredni fond, Kohezijski fond – koji su ciljevi i koji programi u fondovima, tko su prihvatljivi prijavitelji, kako Hrvatska planira koristiti ove fondove
  • Programi zajednice i drugi specifični programi (Horizon 2020, Cosme, Progress…) – programi za razdoblje 2014.-2020. već su počeli s objavljivanjem natječaja koji su sve više okrenuti poduzetništvu i inovativim idejama
  • Prezentacija provedenog projekta – iskustva i greške koje smo radili pri pripremi i provedbi projekta iz programa razvoja poduzetničke infrastrukture

Specijalistički seminar ‘EU kohezijska politika, strukturni fondovi i Kohezijski fond te programi zajednice’ prvi je modul specijalističkog programa ‘Voditelj projekata za EU fondove’ koji se sastoji od ukupno 3 modula trajanja 52 nastavna.
Moduli se sastoje od dvodnevnih predavanja i moguće ih je upisati pojedinačno.

Na predavanjima će, osim predavača, prisustvovati i posebni gosti-predavači, visoko stručne osobe koje su pisale i provodile uspješne EU projekte te osobe koje su aktivno sudjelovale u institucijama/ministarstvima koje su zadužene za provedbu EU programa.

Ciljna skupina polaznika:
Djelatnici i voditelji poduzetničkih centara, inkubatora i tehnoloških parkova, poduzetničkih i poslovnih zona, lučkih uprava, tijela regionalne i lokalne uprave i samouprave, poslovni konzultanti i project manageri, direktori i članovi uprava tvrtaka koje ispunjavaju uvjete za EU fondove, mali i srednji poduzetnici (kao potencijalni suradnici na projektima), trgovačka društva čije je poslovanje vezano uz opće društvene koristi, znanstvene i obrazovne institucije, neprofitne i nevladine udruge i zadruge te svi ostali zainteresirani.

Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara. Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Kotizacija:

  • Cijena seminara iznosi 2.490,00 kn + PDV.
  • PROMOTIVNA CIJENA za ranije uplate iznosi 2.290,00 kn + PDV.

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.