Dentalni asistent / asistentica - stjecanje SSS i prekvalifikacije

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1672 sat(i)
EduCentar cijena: 36.000 kn

Naziv: Učilište Ambitio - ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi

Opis

 

raspisuje

NATJEČAJ

za upis polaznika u program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica

 

Uvjeti za upis:

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje dentalni/a asistent/ica može se upisati osoba s navršenih petnaest godina života i završenom osnovnom školom.

U program prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica može se upisati osoba koja ima završenu srednju školu.

 

Prilikom prijave potrebno je:

  1. ispuniti obrazac za prijavu dostupan na mrežnoj stranici Učilišta Ambitio – ovdje
  2. dostaviti: presliku završne svjedodžbe srednje škole i svjedodžbe svakoga razreda za program prekvalifikacije (svjedodžbu 8. razreda osnovne škole za stjecanje srednje stručne spreme), rodnog lista, domovnice, osobne iskaznice i liječničku potvrdu liječnika opće/obiteljske medicine da ne postoje kontraindikacije za obavljanje poslova dentanog/e asistenta/ice.

Prijave za upis zaprimaju se od 25. veljače do 9. rujna 2019. godine.

Upisi u program vršit će se od 10. do 20. rujna 2019. godine odnosno do popunjenja slobodnih mjesta.

Dokumente za prijavu potrebno je slati na e-mail, putem faksa, poštom ili osobno. Kandidati koji zadovolje uvjete za upis bit će obaviješteni i pozvani na upis na e-mail. Upisi će se vršiti u prostorijama Učilišta Ambitio, Kuniščak 1A, 10 000 Zagreb.

Početak nastave planiran je u rujnu 2019. godine.

 

 UČILIŠTE AMBITIO, Kuniščak 1A, Zagreb,

tel: 01 4677 802, fax: 01 4677 801

www.uciliste-ambitio.hr

O programu:

Ukoliko ste pristalica cjeloživotnog učenja i želite raditi u dentalnom timu kao dentalni asistent / asistentica na pravom ste mjestu!!! Učilište Ambitio provodi obrazovne programe kojima možete ostvariti preduvjete za rad u ordinaciji dentalne medicine kao dentalni asistent / asistentica.

Stjecanje preduvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalnog asistenta / asistentice moguće je svladavanjem programa za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalnog asistenta / asistentice!

Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni asistent / asistentica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica koje provodi Učilište Ambitio.

Prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme – za nezdravstvena zanimanja

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica provodi se po programu odobrenom od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a izrađen je na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica.

Završetkom programa prekvalifikacija za zanimanje dentalni asistent / asistentica, polaznici stječu:

  • Svjedodžbu Republike Hrvatske o položenim predmetnim ispitima i novo zanimanje dentalni asistent / asistentica uz zadržavanje prethodno stečenog zanimanja
  • osposobljenost za CPR-AED postupke koji se odnose na osnovne procedure kod oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 760 sati. Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prijašnje srednje škole polažu samo razlikovne predmete čija ukupna satnica iznosi 1077 sati.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x četvrtak, petak, subota i nedjelja u mjesecu), kako bi dolasci i izbivanje sa svakodnevnih obveza za polaznike bili svedeni na minimum. Nastava se realizira kroz predavanja i vježbe u Učilištu Ambitio u kombinaciji s individualnim konzultacijama prema potrebi i zahtjevu polaznika.

Upisujemo 6. skupinu polaznika programa stjecanja SSS i prekvalifikacije!!!

Pročitajte mišljenja 4.generacije polaznika nakon obrane Završnih radova: https://uciliste-ambitio.hr/dentalni-asistent/prekvalifikacija/misljenja-polaznika/

Prijave za novi upisni rok su u tijeku - pošaljite nam upit putem obrasca na dnu stranice.

Praktična nastava od ljeta 2017.godine u novim prostorima Učilišta Ambitio!!!

U želji da polaznicima omogućimo još bolje uvjete za vrhunsko učenje Učilište od srpnja 2017.godine posluje na novoj adresi, Kuniščak 1a, u sklopu kojeg je otvoren i suvremeno opremljen Vježbovni centar. Vježbe, u trajanju od 1050 sati se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva. Tek nakon što se odradi predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji polaznici se upućuju u vanjsku ordinaciju dentalne medicine. Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prati propisan program rada i ne posvećuje dovoljno vremena polaznicima. Naša zadaća je da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi