Dentalni asistent / asistentica - stjecanje SSS i prekvalifikacije

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1672 sat(i)
EduCentar cijena: 36.000 kn

Naziv: Učilište Ambitio - ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi

Opis

 

 

O programu:

Ukoliko ste pristalica cjeloživotnog učenja i želite raditi u dentalnom timu kao dentalni asistent / asistentica na pravom ste mjestu!!! Učilište Ambitio provodi obrazovne programe kojima možete ostvariti preduvjete za rad u ordinaciji dentalne medicine kao dentalni asistent / asistentica.

Stjecanje preduvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalnog asistenta / asistentice moguće je svladavanjem programa za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalnog asistenta / asistentice!

Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni asistent / asistentica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica koje provodi Učilište Ambitio.

Prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme – za nezdravstvena zanimanja

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica provodi se po programu odobrenom od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a izrađen je na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica.

Završetkom programa prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica polaznici stječu:

  • Svjedodžbu Republike Hrvatske o položenim predmetnim ispitima i novo zanimanje dentalni asistent / asistentica uz zadržavanje prethodno stečenog zanimanja
  • osposobljenost za CPR-AED postupke koji se odnose na osnovne procedure kod oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 760 sati. Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prijašnje srednje škole polažu samo razlikovne predmete čija ukupna satnica iznosi 1077 sati.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x četvrtak, petak, subota i nedjelja u mjesecu), kako bi dolasci i izbivanje sa svakodnevnih obveza za polaznike bili svedeni na minimum. Nastava se realizira kroz predavanja i vježbe u Učilištu Ambitio u kombinaciji s individualnim konzultacijama prema potrebi i zahtjevu polaznika.

Mišljenja polaznika završene 2.generacije polaznika ovog programa možete pronaći OVDJE.

Praktična nastava od ljeta 2017.godine u novim prostorima Učilišta Ambitio!!!

U želji da polaznicima omogućimo još bolje uvjete za vrhunsko učenje Učilište od srpnja 2017.godine posluje na novoj adresi, Kuniščak 1a, u sklopu kojeg je otvoren i suvremeno opremljen Vježbovni centar. Vježbe, u trajanju od 1050 sati se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva. Tek nakon što se odradi predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji polaznici se upućuju u vanjsku ordinaciju dentalne medicine. Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prati propisan program rada i ne posvećuje dovoljno vremena polaznicima. Naša zadaća je da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera