Vizažist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 140 sat(i)
EduCentar cijena:
760 EUR

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Vizažist je izuzetno kreativno zanimanje  – primjenjujući trendove, teorijska znanja i složene tehnike uljepšava klijente ispunjavajući njihove želje i potrebe. Sukladno svojim vještinama vizažisti imaju dobre prilike za zaposlenje te ga mogu naći u sklopu kozmetičke industrije, ali i na TV postajama, producentskim kućama i kazalištima, na modnim revijama, u sklopu reklamnih kampanji, studija za fotografiju i sl.

Kroz ovaj program polaznici usvajaju vještine pravilne primjene dekorativne kozmetike i korištenja pripadajućeg pribora te znanja vezana uz tipove kozmetičkih preparata i make up-a. Upoznaju se s proporcijama lica te transformiraju lice primjenom dnevnog, večernjeg, poslovnog, korektivnog, svečanog i modnog make up-a. Da bi se upoznali sa širim kontekstom zanimanja polaznici usvajaju teoretska znanja o povijesnom razvoju ljepote i najpoznatijim dizajnerima povijesne i modne šminke. Kroz praktične vježbe usvajaju se tehnike televizijske i fotografske šminke u sklopu čega se tehnika dekorativnog šminkanja usklađuje sa zahtjevima HD kamera i fotografiranja u raznim tehnikama. Uz vještine i znanja vezana uz postupke nanošenja kozmetičkih preparata budući vizažisti u sklopu ovog programa također usvajaju vještine potrebne za ulaz u svijet kozmetičke industrije te komunikacijske vještine potrebne za uspostavljanje kvalitetne interakcije s klijentima i suradnicima.

Da bi bili uspješni u ovom poslu polaznici bi trebali imati uredna osjetila vida, sposobnost razlikovanja boja, dobru koordinaciju vida i pokreta te spretne ruke. Uz to polaznici trebaju biti spremni na kontinuirano usavršavanje vještina i praćenje modnih trendova i novosti unutar kozmetičke industrije.

Nastava iz praktičnog dijela odvija se u kabinetu Narodnog učilišta. Nakon završetka programa iz teorijskih predmeta polaznici polažu pismeni ispit dok se za vježbe iz dekorativne kozmetike polaže završni praktični

Po završetku programa i uspješno položenom ispitu izdaje se uvjerenje o osposobljavnju koje se upisuje u radnu knjižicu.

Trajanje programa

140 sati

Minimalni uvjeti

Završena srednja škola

Cijena programa

Cijena programa usavršavanja za vizašta je 5.726,22 KN  760,00 EUR).

 

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.