Konobar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje

KONOBAR

Prema podatcima HZZ-a, zanimanje konobara bilo je najtraženije zanimanje 2015. godine. Radi se o zanimljivom i dinamičnom poslu koji nudi široke mogućnosti zaposlenja u Hrvatskoj i inozemstvu. Konobari se mogu zapošljavati u raznim ugostiteljskim objektima kao što su hoteli, restorani, ostala mjesta s ponudom hrane te mjesta koja pružaju usluge posluživanja pića (kafići, noćni klubovi…). Uvjeti rada ovise o mjestu zaposlenja. Ako se objekt  bavi posluživanjem velikog broja gostiju konobar uz postupke posluživanja (primanje narudžbi, davanja preporuka i informacija, posluživanje gostiju, pospremanje stola i izdavanje računa) također može biti odgovoran i za pripremu interijera (raspoređivanje stolica i stolova, pripremanje stolne dekoracije…).

Polaznici ovog smjera imat će priliku detaljno se upoznati s domaćom i svjetskom gastronomijom radi davanja preporuka ili informiranja gostiju o ponudi. Uz to program također uključuje detaljne poučavanje raznim postupcima i tehnikama posluživanja jela i pića.

Za ovo zanimanje također su od iznimne važnosti ljubaznost, urednost i komunikativnost te će u skladu s tim, naši polaznici utvrditi pravila lijepog ponašanja, estetike i poslovne komunikacije na hrvatskom i na još 2 strana jezika. Poznavanje jezika važno je zbog toga što je zanimanje dijelom vezano uz turistički sezonu, ali osim toga ono doprinosi konkurentnosti naših polaznika na međunarodnom tržištu rada.

Školovanje u ovom programu traje od jedne do tri  školske godine, te završava izradom i obranom završnog rada nakon čega se izdaje završna svjedodžba i stječe zvanje konobara koje se upisuje u radnu knjižicu.

Nakon završene srednje škole konobari imaju mogućnost otvaranja vlastitog ugostiteljskog obrta. .

 

Trajanje programa:

1 -3 školske godine

  Minimalni uvjeti:

Završena osnovna škola
Osobe starije od 15 godina

Posebni uvjeti

Za ovo je zanimanje važno da osoba ima razumljiv govor, dobar vid i sluh, sposobnost razlikovanja boja te dobre motoričke sposobnosti.

Upisi u rujnu!

Cijene programa i završnog ispita

Ako program upisujete kao prekvalifikaciju ukupna cijena ovisit će o broju dopunskih i razlikovnih predmeta koje morate položiti i završnog ispita Mogućnost plaćanja školarine do 10 mjesečnih rata. Za točan izračun ukupne cijene programa prekvalifikacije pošaljite upit ili se obratite voditelju programa

Sve cijene su oslobođene PDV-a.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.