Kuhar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Najvažnija aktivnost ovog zanimanja je, naravno, priprema svih vrsta toplih i hladnih jela te pripremanje jela po narudžbi, međutim kuharstvo podrazumijeva još brojne druge obaveze i zadatke. Osim pripreme raznih tipova jela, našim polaznici će se također detaljno upoznati s raznim nacionalnim i tradicionalnim jelima te specifičnim jelovnicima (poput makrobiotičkog, vegetarijanskog, dijetalnog…) te naučiti primjenjivati svoje znanje u planiranju prehrane. U sklopu pripremanja jela polaznici će se također detaljno upoznati s vrstama živežnih namirnica i njihovim svojstvima te će naučiti postupke čišćenja namirnica i njihove toplinske obrade, postupke podjele jela na obroke, te dekoriranje jela.

Osim samog pripremanja jela polaznike pripremamo i za druge odgovornosti kuhara kao što su: naručivanje i preuzimanje namirnica, kontroliranje zaliha, bilježenje podataka za dnevni proračun, održavanje čistoće i higijene prostora, organizacija radnog mjesta te sistematično i funkcionalno održavanje skladišta.

KATEGORIJA: PREKVALIFIKACIJA / REDOVNI PROGRAM

Uvijeti za upis i trajanje programa

Ovaj srednjoškolski program moguće je upisati kao program prekvalifikacije što znači da je za upis potrebno imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu ili kao redovni program nakon završene osnovne škole. Program prekvalifikacije , ovisno o prethodno završenom srednjoškolskom programu, za zanimanje KUHAR može trajati između 10- 24 mjeseca iako školovanje u ovom programu traje tri godine. Nakon izrade i obrane završnog rada izdaje se završna svjedodžba i stječe zvanje KUHAR što se upisuje u radnu knjižicu. 

Rok prijave:

  • 30.09.2017. ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/18.

Trajanje:

  • 10 - 24 mjeseci

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera