Hotelijersko-turistički tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara podrazumijeva širok spektar znanja i vještina unutar polja hotelijerstva, turizma, ekonomije te birotehnike. Pohađanjem ovog programa polaznici imaju priliku razviti organizacijske te administrativne vještine potrebne za ispunjavanje širokog raspona odgovornosti koje ovo zanimanje sa sobom nosi. Polaznici će biti spremni izvršavati poslove poput organizacije turističkih usluga kao što su smještaj i putni aranžmani, organizacije putovanja i izleta, pripremanja informativnih i promotivnih materijala kao i suradnje s putničkim i prijevozničkim tvrtkama.

Polaznici će također znati odgovorno pristupiti i izvršavati administrativne poslove kao što su knjiženje, osmišljavanje putnih programa, izračun cijene, pisanje i razmjenjivanje izvještaja i dopisa s domaćim i inozemnim partnerima, zaprimanje rezervacija, vođenje poslovne evidencije, pripremanje računa, primanje uplata, obračun usluga te izrada statističkih tablica i grafova.

Uz sve ove značajne kompetencije, zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara također zahtjeva dobro razvijene komunikativne vještine te poznavanje opće kulture i stranih jezika, što naše polaznike ujedno čini konkurentnim i na stranim tržištima.

KATEGORIJA: PREKVALIFIKACIJA / REDOVNI PROGRAM

Uvijeti za upis i trajanje programa

Ovaj srednjoškolski program moguće je upisati kao program prekvalifikacije što znači da je za upis potrebno imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu ili kao redovni program nakon završene osnovne škole. Program prekvalifikacije , ovisno o prethodno završenom srednjoškolskom programu, za zanimanje HOTELJERSKO TURISTIČKI TEHNIČAR može trajati između 12- 24 mjeseca iako školovanje u ovom programu traje četiri godine. Nakon izrade i obrane završnog rada izdaje se završna svjedodžba i stječe zvanje HOTELJERSKO TURISTIČKI TEHNIČAR što se upisuje u radnu knjižicu. 

Rok prijave:

  • 30.09.2017. ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/18.

Trajanje: 

  • 12 - 24 mjeseci

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera