Hotelijersko-turistički tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje

HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR

Zahvaljujući uspješnom razvoju turizma u Hrvatskoj, zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara nudi značajne mogućnosti zaposlenja, prvenstveno na jadranskoj obali ali i sve bolje prilike u sklopu kontinentalnog i seoskog turizma. Budući da obrazovanje za ovo zanimanje također uključuje poznavanje tri strana jezika, polaznicima programa olakšano je i traženje zaposlenja u inozemstvu. Uz dobre poslovne prilike, nakon završetka ovog programa polaznici svoje obrazovanje mogu i nastaviti na visokim školama ili fakultetima.

Zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara podrazumijeva širok spektar znanja i vještina unutar polja hotelijerstva, turizma, ekonomije te birotehnike. Pohađanjem ovog programa polaznici imaju priliku razviti organizacijske te administrativne vještine potrebne za ispunjavanje širokog raspona odgovornosti koje ovo zanimanje sa sobom nosi. Polaznici će biti spremni izvršavati poslove poput organizacije turističkih usluga kao što su smještaj i putni aranžmani, organizacije putovanja i izleta, pripremanja informativnih i promotivnih materijala kao i suradnje s putničkim i prijevozničkim tvrtkama.

Polaznici će također znati odgovorno pristupiti i izvršavati administrativne poslove kao što su knjiženje, osmišljavanje putnih programa, izračun cijene, pisanje i razmjenjivanje izvještaja i dopisa s domaćim i inozemnim partnerima, zaprimanje rezervacija, vođenje poslovne evidencije, pripremanje računa, primanje uplata, obračun usluga te izrada statističkih tablica i grafova.

Uz sve ove značajne kompetencije, zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara također zahtjeva dobro razvijene komunikativne vještine te poznavanje opće kulture i stranih jezika, što naše polaznike ujedno čini konkurentnim i na stranim tržištima. Uzevši sve navedeno u obzir zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara omogućava kreativnu radnu dinamiku koja uključuje raznovrsne vještine te pristup širokom tržištu rada.

Hotelijersko-turistički tehničari rade na raznim lokacijama poput: turističkih ureda i agencija, putničkih i prijevoznih agencija, hotela, recepcija te ureda lokalne samouprave zaduženih za turizam. Iako hotelijersko-turistički tehničari uglavnom rade u uredima, zanimanje sa sobom nosi i mogućnosti terenskog rada.

Školovanje  traje od 18 mjeseci do  4 školske godine i završava  obranom završnog rada. te polaznik stječe zvanje hotelijersko-turistički tehničar što se upisuje u radnu knjižicu.

Nakon završene škole i položenog ispita državne mature moguć je nastavak obrazovanja na strukovno srodnim, a i drugim visokim učilištima.

 

Trajanje programa:

18 mjeseci- 4 školske godine

Minimalni uvjeti:

Završena osnovna škola
Osobe starije od 15 godina

Posebni uvjeti:

Radi komunikativne prirode zanimanja ne preporučuje se osobama s govornim poteškoćama

Upisi u rujnu!

 
 

Cijene programa i završnog ispita

Ako program upisujete kao prekvalifikaciju ukupna cijena ovisit će o broju dopunskih i razlikovnih predmeta koje morate položiti.  Školarina se formira na temelju upisnine , broja razlikovnih  i dopunskih predmeta te završnog ispita. Mogućnost plaćanja školarine do 18 mjesečnih rata. Za točan izračun ukupne cijene programa prekvalifikacije pošaljite upit ili se obratite voditelju programa..

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.