Kozmetičar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: 6.100 kn

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje

KOZMETIČAR

Zanimanje kozmetičara iznimno je kreativno zanimanje koje nudi mogućnosti zapošljavanja u kozmetičkim salonima, trgovinama kozmetičkih proizvoda te na televiziji ili u kazalištu u ulozi profesionalnog šminkera. Polaznici ovog programa usvojit će znanja i vještine vezane uz ponudu usluga uljepšavanja i njegovanja kože lica i tijela, oblikovanja tijela te korektivnog i dekorativnog šminkanja. U sklopu edukacije bavit ćemo se s više tipova kozmetičkih tretmana poput: čišćenja kože lica i tijela, pilinga, aromaterapijskih tretmana, tretmana za rješavanje problema celulita i slabe cirkulacije te dekorativnog i korektivnog šminkanja. Budući da kozmetičari često vrše i usluge pedikure i manikure i ti tretmani uključeni su u naš program. U sklopu učenja ovih vještina, budući kozmetičari u našem programu također se upoznaju s aparatima i alatima koji se koriste u pružanju navedenih usluga.

Uz ove praktične vještine programu također uključuje teoretsko znanje značajno za ovu profesiju kao što su osnove dermatologije i anatomije, znanje o postupcima kozmetičke njege, brojnim kozmetičkim sredstvima te njihovom sastavu.

Ovo zanimanje od polaznika zahtjeva izražen smisao za estetiku, kreativnost, perceptivnost, strpljenje i pažnju. Uz ove osobnosti, polaznici će imati priliku razviti profesionalne komunikacijske vještine potrebne za savjetovanje klijenata te pronalaženja idealne ravnoteže između želja klijenata i mogućnosti kozmetičke struke. Iako zanimanje kozmetičara podrazumijeva rad u zatvorenom pod povoljnim mikroklimatskim uvjetima, kozmetičari često rade s lupom pod umjetnim osvjetljenje što je zahtjevno za oči te traži izvrstan vid i dobro zdravlje očiju. Osim navedenog, ovo zanimanje zahtjeva svjesnost o higijenskim propisima i njihovo savjesno održavanje.

Ovaj četverogodišnji srednjoškolski program završava izradom i obranom završnog rada nakon čega se izdaje završna svjedodžba za zvanje kozmetičara što se upisuje u radnu knjižicu. Nakon položenog majstorskog ispita kozmetičari imaju mogućnost otvaranja vlastitog obrta.

 
Trajanje programa

1-4 godine

 
Minimalni uvjeti

Završena osnovna škola
Osobe starije od 15 godina

 
Posebni uvjeti

Za ovo zanimanje iznimno je važno da polaznici imaju uredno osjetila vida te sposobnost raspoznavanja boja. Opću i posebnu zdravstvenu sposobnost za obavljanje posla kozmetičara polaznici moraju dokazati liječničkom potvrdom koju trebaju priložiti prilikom upisa.

 
Upisi u rujnu!
 
 

Cijene programa i završnog ispita

Cijena jedne godine programa za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje kozmetičar je 6.100 kn. Mogućnost plaćanja u 5 rata po 1.220 kn. U cijenu nije uključen završni ispit.

Ako program upisujete kao prekvalifikaciju ukupna cijena ovisit će o broju dopunskih i razlikovnih predmeta koje morate položiti.  Školarina se formira na temelju upisnine koja iznosi 500 kn te broja razlikovnih predmeta. Cijena svakog razlikovnog predmeta je 450 kn, a dopunskog ili popravnog ispita 225 kn. Mogućnost plaćanja školarine do 15 mjesečnih rata. Za točan izračun ukupne cijene programa prekvalifikacije pošaljite upit ili se obratite voditelju programa.

Cijena završnog ispita je 1.220 kn.

Sve cijene su oslobođene PDV-a.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.