Frizer

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Kroz naš program za frizere polaznici uče vještine i znanja vezana uz usluge oblikovanja i njege kose kroz procese pranja, šišanja, bojanja, kovrčanja i oblikovanja kose te ponekad uređivanja brade i brkova. Sam postupak na kosi ovisi i o dogovoru s klijentom tako da se ovo zanimanje također oslanja i na vještine profesionalne komunikacije s klijentom te ljubaznost i uslužnost frizera. Nastava je organizirana kroz praksu i teoriju, te na ovaj način polaznici dobivaju potrebna znanja vezana uz korištenje odgovarajućih alata, postupaka i tehnika.

Kod postupka šišanja polaznici uče primjerenim alatima vješto i spretno oblikovati različite tipove frizura koje ispunjavaju očekivanja klijenta. U sklopu bojanja polaznici uče kako ispravno pripremiti kemikalije za bojanje kose, ravnomjerno ih nanijeti na kosu te točno odrediti vrijeme držanja kemikalije na kosi da bi se dobila željena boja. Kod postupka kovrčanja polaznici uče koju veličinu i koji tip uvijača koristiti, kako nanijeti ondulacijske kemikalije te kako nakon odgovarajuće dugog čekanja isprati i oblikovati kosu. Uz ove postupke polaznici programa za frizere također će se baviti tehnikama izrade i primjene perika i umetaka za kosu. Iako nisu često dio frizerske profesije, polaznici će se također upoznati s postupcima bojanja i uređivanja obrva i trepavica te uređivanja brade i brkova.

KATEGORIJA: PREKVALIFIKACIJA / REDOVNI PROGRAM

Uvijeti za upis i trajanje programa

Ovaj srednjoškolski program moguće je upisati kao program prekvalifikacije što znači da je za upis potrebno imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu ili kao redovni program nakon završene osnovne škole. Program prekvalifikacije , ovisno o prethodno završenom srednjoškolskom programu, za zanimanje FRIZER može trajati između 12 – 24  mjeseca iako školovanje u ovom programu traje tri godine. Nakon izrade i obrane završnog rada izdaje se završna svjedodžba i stječe zvanje FRIZER/KA što se upisuje u radnu knjižicu.

Nakon uspješno završenog programa polaznici u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje I obrazovanje odraslih I Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja polažu pomoćnički ispit čime stječu uvjete za daljnje napredovanje I polaganje majstorskog ispita. Nakon položenog majstorskog ispita frizeri imaju mogućnost otvaranja vlastitog obrta.

Rok prijave:

  • 30.09.2017. ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/18.

Trajanje:

  • 12 -24 mjeseci

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera