Slastičar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program za stjecanje srednje stručne spreme za zanimanje

SLASTIČAR

Zanimanje slastičara je poput ostalih ugostiteljskih zanimanja, traženo i u većini slučajeva dobro plaćeno zanimanje. Slastičari se mogu zaposliti u pogonima za proizvodnju sladoleda i konditorskih proizvoda, slastičarnama te kuhinjama ugostiteljskih objekata. Poput kuhara, slastičar je izuzetno kreativno zanimanje te osim kroz tradicionalno zaposlenje slastičari svoje kreacije također mogu promovirati na internetu u obliku web stranica, profila na kulinarskim portalima ili profila na društvenim mrežama.

Ovaj program usredotočen je na to da polaznike nauči raznim postupcima izrade slastica poput kolača, sladoleda i krema. U sklopu toga, polaznici će usvojiti teoretsko znanje o namirnicama koje se koriste u slastičarskoj struci, postupcima pripreme slastica i slastičarskim alatima i pomagalima te će se učiti praktičnim vještinama poput: pripreme namirnica, pripreme kalupa, izrađivanja i oblikovanja tijesta za biskvit i kolače te pripreme voćnih želea, marcipana i glazure. Osim same pripreme slastica polaznici će također učiti o estetskoj prezentaciji slastica.

U sklopu prakse polaznici također uče koristiti razne kuharske i slastičarske alate i pribore te se upoznaju s radom i načinom upravljanja i kontrole strojeva koji se koriste za proizvodnju slastičarskih proizvoda. Budući da brojni slastičari osim pripremanja, slastice također prodaju, polaznici će se upoznavati i s osnovama prodaje proizvoda i ekonomikom poslovanja. Uz sve navedeno od iznimne je važnosti i detaljno znanje sanitarno-higijenskih propisa struke te obavljanje posla u skladu sa zahtjevima kvalitete.

Školovanje u ovom programu traje tri godine te završava izradom i obranom završnog rada nakon čega se izdaje završna svjedodžba i stječe zvanje slastičara što se upisuje u radnu knjižicu. Nakon položenog majstorskog ispita slastičari imaju mogućnost otvaranja vlastitog pekarskog ili ugostiteljskog obrta – kavane ili slastičnarnice u kojima se mogu pripremati i usluživati slastice i sladoledi.

Trajanje programa:

1-3 školske godine 

Minimalni uvjeti:

Završena osnovna škola
Osobe starije od 15 godina

Posebni uvjeti:

Za ovo zanimanje iznimno je važno da polaznici imaju uredna osjetila vida, njuha i okusa te sposobnost raspoznavanja boja.

Upisi u rujnu!

 
 

Cijene programa

Ako program upisujete kao prekvalifikaciju ukupna cijena ovisit će o broju dopunskih i razlikovnih predmeta koje morate položiti.  Školarina se formira na temelju upisnine , te broja razlikovnih  i dopunskihpredmeta te završnog ispita.  Mogućnost plaćanja školarine do 10 mjesečnih rata. Za točan izračun ukupne cijene programa prekvalifikacije pošaljite upit ili se obratite voditelju programa.

Sve cijene su oslobođene PDV-a.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.