Šivač

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 mjesec(i)
EduCentar cijena:
Od 696 EUR

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Program osposobljavanja za poslove šivača klasične ženske odjeće- suknja, bluza i hlače namijenjen je svima koji žele savladati vještinu samostalne izrade odjeće po mjeri. Program mogu upisati osobe koje imaju namjeru pružati usluge šivanja i popravaka na tržištu bilo kroz zapošljavanje u nekom od krojačkih salona ili otvaranjem vlastitog obrta, ali i svi koji žele šivati iz hobija i za vlastite potrebe.

Program polaznike priprema za odgovornosti unutar ovog iznimno kreativnog i praktičnog zanimanja koje između ostalog uključuju skiciranje odjevnog predmeta, uzimanje mjera, izradu kroja, krojenje i šivanje te doradu na odjevnom predmetu. Da bi bili uspješni u ovom poslu polaznici uče o vrstama i svojstvima raznih tekstilnih materijala, upoznaju se sa standardima i mjerenjem te s raznim alatima i priborom krojačkog zanimanja. Uz navedeno polaznici također kroz praktičan rad usvajaju tehnologije izrade jednostavnih odjevnih predmeta. Dio praktične nastave se održava u kabinetu za krojenje i šivanje u Narodnom učilištu, a dio prakse se održava kod poslodavca.

Sav potreban materijal, pribor i šivaće strojeve opskrbljuje Narodno učilište.Nastava se održava 2x tjedno po 5 školskih satiu u poslijepodnevnim terminima. Praksa kod poslodavca je po individualnom dogovoru te je prilagođena mogućnostima polaznika.  Na kraju programa polaznici polažu završni ispit koji podrazumijeva samostalnu izradu bluze/košulje, hlača i suknje. Nakon uspješno položenog ispita izdaje se uvjerenje o osposobljenosti za poslove šivača  koje se upisuje u radnu knjižicu.

Trajanje programa – 3,5 mjeseca
Minimalni uvjeti završena osnovna škola

Cijena programa osposobljavanja za poslove krojenja i šivanja je 5.244,02 kn (696,00 eur).

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.