Farmaceutski tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: Na upit
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Narodno učilište - ustanova za obrazovanje i kulturu Rijeka

Kategorija: Tečajevi

Opis

Farmaceutski tehničari koji rade u ljekarnama zaduženi su za pripremanje različitih farmaceutskih pripravaka. To podrazumijeva dozirano miješanje sastojaka prema standardnim receptima u obliku otopina, krema, čajeva, masti itd. Uz samo pripremanje pripravaka farmaceutski tehničar također vodi laboratorijski dnevnik u koji bilježi popis svih pripravaka u laboratoriju ljekarne te tako vodi evidenciju roka trajanja svakog pripravka.

U laboratoriju dužnosti farmaceutskog tehničara podrazumijevaju kontrolu funkcionalnosti laboratorijske opreme te pripremu i vođenje procesa kontrole i identifikacije supstanci. Ovo uključuje razne fizikalno-kemijske i biološke analize laboratorijskih uzoraka radi utvrđivanja kvalitete. Nakon analize tehničar također vrši skladištenje uzoraka, a tijekom cijelog radnog dana vodi i laboratorijski dnevnik o zadatcima, njihovim fazama i trajanju.

Da bi bili spremni ispunjavati zahtjeve ovih pozicija unutar zanimanja farmaceutskog tehničara, polaznici programa usvajat će znanja o ljekovitim tvarima biljnog, životinjskog, mineralnog i sintetičkog podrijetla koja se koriste u izradi lijekova za humanu i veterinarsku upotrebu te sanitetskog materijala i ortopedskih pomagala. U praktičnom dijelu programa polaznici će razviti vještine upravljanja i kontrole tehnoloških pomagala u proizvodnji farmaceutskih proizvoda te vještine organizacije i nadzora proizvodnog procesa. Osim toga polaznici će znati vršiti analitičke postupke potrebne za rad u laboratoriju te će se upoznati s vještinama vođenja administrativnih procesa potrebnih za rad u proizvodnom pogonu.

Ovaj program realiziramo u suradnji s učilištem Studium iz Vukovara. Nastava i vježbe se realiziraju u Rijeci, a predavači su redovni predavači Narodnog učilišta.

KATEGORIJA: PREKVALIFIKACIJA

Uvijeti za upis i trajanje programa

Ovaj srednjoškolski program moguće je upisati samo kao program prekvalifikacije što znači da je za upis potrebno imati završenu trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu. Ovisno o prethodno završenom srednjoškolskom programu, prekvalifikacija za zanimanje FARMACEUTSKI TEHNIČAR može trajati između 15 i 24 mjeseca iako školovanje u ovom programu traje četiri godine. Nakon izrade i obrane završnog rada izdaje se završna svjedodžba i stječe zvanje Farmaceutski tehničar što se upisuje u radnu knjižicu. 

Rok prijave:

  • 30.09.2017. ZA ŠKOLSKU GODINU 2017/18.

Trajanje:

  • 15 – 24 mjeseca

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera